Skip to main content

Ken je het programma Room Raiders van MTV nog? Als een complete vreemdeling in je huis zou komen, hoe zou hij of zij dan kunnen weten dat er een fietser woont? Michelle keek goed rond in haar eigen huis en bij haar fietsende vrienden, en zet een aantal zaken voor je op een rijtje waaraan je het huis van een fietser kunt herkennen.

Artikel gaat verder onder banners 

Gravel, snert, trappist & vuurkorven:

  • Zondag 3 november 2024
  • 65 of 90km prachtig gravel
  • De Kempen en het Vlaamse grensgebied
  • Early birds: Cobbles '24 windbody twv €49 cadeau
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

1. Fietsen

De schuur/berging/garage staat uiteraard vol met fietsen. Racefiets, extra racefiets, mountainbike, gravelracer, fiets die je nog een keer gaat opknappen, noem maar op. Liefst hangen ze aan een ingenieus ophangsysteem. Bij gebrek aan ruimte staan de fietsen gewoon lekker in de gang of in de woonkamer. Hier komt natuurlijk ook nog een ontelbaar aantal fietsattributen bij.

2. Snel-op-weg-pakket

Bij de voordeur ligt standaard een binnenbandje, bandenlichters en een verbrokkelde mueslireep klaar. Zo ben je altijd ready to go als je zin hebt om een rondje op je carbon/stalen/aluminium ros te maken.
cobbles-wielrennen-huis-van-een-fietser-letsgocycling

3. Fietskleding

In de kledingkast ligt meer fietskleding dan normale kleding. Aangezien fietsbroeken niet normaal te vouwen zijn, puilt alles lekker uit. Je hebt natuurlijke verschillende sets: korte kleding, lange kleding, kleding voor als het écht koud is, onderkleding, armstukken, beenstukken, buffs, handschoenen (lang en kort), en niet te vergeten bijpassende fietssokken (als je tenminste een ijdele fietser bent). En dan hebben we het nog niet gehad over de plank met helmen, schoenen en overschoenen.
cobbles-wielrennen-huis-van-een-fietser-kledingkast

4. Bidons

Je kunt nooit genoeg bidons hebben, dus die zijn er in alle soorten en maten en kom je overal en nergens tegen in het huis van een fietser. Als je ergens een gratis bidon krijgt, neem je hem mee. Ook al heb je er al dertig en gebruik je altijd dezelfde twee.

5. Interieur in fietsthema

Er zijn een aantal interieur-items die met fietsen te maken hebben. Denk aan een lamp gemaakt van een fietswiel, een kussen met een fiets erop, posters van fietsen. Je vrienden/partner/familie denken bij alles met een fiets erop aan jou, dus iedere verjaardag en kerstmis kun je weer iets aan je collectie toevoegen.
cobbles-wielrennen-huis-van-een-fietser-kussens

6. Drankjes voor échte fietsers

In het beste geval staat er een Kwaremont koud als herstelbiertje. En natuurlijk drink je voorafgaand aan je rondje een kopje koffie van Il Magistrale. Je weet dat het marketing is, maar het smaakt toch nét iets beter.

7. Muurvullende televisie

In het huis van een fietser staat een gigantische tv. Je moet alle klassiekers toch een beetje goed kunnen zien. Liefst op ware grootte. En het is ook ideaal als je in de winter op je Tacx voor de tv zit te Zwiften. Je hoeft bijna niet meer op fietsvakantie te gaan, want je hebt zo ook al het gevoel dat je in de Alpen bent.
cobbles-wielrennen-huis-van-een-fietser-kunst

8. Smeer op rare plekken

Op de deur van de schuur zijn zwarte smeervlekken te zien. Je fiets schoonmaken gaat nu eenmaal moeilijk zonder zelf vies te worden. Nu je erover nadenkt en erop gaat letten, zijn er wel op meer plekken in huis smeervlekken te vinden.

9. Fiets aan de muur

Na lang zeuren tegen je partner is het eindelijk zo ver: een van je retrofietsen mag aan de muur hangen. De ultieme trofee in het huis van een fietser. Glimmend gepoetst, een vers stuurlintje erop, schitterend! Alleen op een stralende zondag wordt hij van de muur gehaald voor een retroritje.
cobbles-wielrennen-huis-van-een-fietser-muurfiets

10. Anti-hongerklopvoer

In de koelkast staat een kilopot kwark. Alles voor die eiwitjes hé. Daarnaast is er in de keuken een pot isotone dorstlesser te vinden, een megaverpakking mueslirepen of Snelle Jelles, en natuurlijk bananen. Die hongerklop zal jou niet komen halen.

11. Digitale fietsfetisj

Op de screensaver van je computer staat een foto van je fiets/ jijzelf op een fiets / foto van een fietsvakantie. Op je werk droom je dan ook af en toe weg bij de gedachte aan alle mooie fietsavonturen die je de komende tijd nog gaat beleven. In jouw browserhistory vind je alleen maar bikeporn.

Waaraan ziet jouw bezoek dat ze in het huis van een fietser zijn?

Laat het weten (en zien) op onze Facebookpagina! En vergeet niet om gratis lid te worden van de Cobbles Cycling Strava Club.

Gerelateerd artikel

cobbles-wielrennen-huis-van-een-fietser-gerelateerd

Michelle is niet de snelste of de beste wielrenner van het Cobbles-team, maar ze bewijst dat je er desondanks veel plezier uit kan halen. Mooie natuurgebieden ontdekken, de wind langs je blote benen voelen en je wielen over het asfalt horen zoeven: daar wordt ze blij van!

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×