Het is lente! De hoogste tijd om uit je winterslaap te komen en de fiets weer uit de schuur te halen. Met de eerste kilometers in de benen werp je een schuine blik op de kalender. Wat wordt de eerste grote uitdaging van dit jaar? Als je nog op zoek bent naar een mooie toertocht voor de komende weken, kijk dan eens naar het lijstje van toertochten in april dat Jef voor je samenstelde.

Scroll verder voor de rest van het artikel

Word abonnee

We sturen ca. 2 keer per maand een e-mail met artikelen
cobbles-strava-club-icon

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Door naar Strava

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

cobbles partner levelup logo

Kilometers voor korting

  • Creëer een gratis account
  • Koppel je Strava
  • Korting op fietsproducten
Meer info & aanmelden

1. Ronde van Vlaanderen (6 april)

Op 6 april kun je opstappen voor de toerversie van de hoogmis voor onze Zuiderburen, de toerversie van De Ronde. Bereid je voor op massa’s deelnemers op een parcours waar vele heroïsche wielergevechten hebben plaatsgevonden. Welke afstand je ook kiest, het wordt sowieso afzien op die straffe kasseienhellingen in het pittoreske Vlaamse land. De 74, 139 en 174 km vertrekken vanuit Oudenaarde, de langste tocht van 229 km vertrekt vanuit Antwerpen. Deze voert je over het parcours dat de profs de dag er na afleggen. De ronde van Vlaanderen is ook een van de populairste toertochten in april, dus het zal lastig zijn om dit jaar nog deel te nemen, maar volgend jaar is er weer een kans.
cobbles-wielrennen-toertochten-april-2019-vlaanderen

2. Volta Limburg Classic (7 april)

Als Limburger mag mijn eigen provincie natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. De Volta Limburg Classic, ook wel bekend onder de naam “Hel van het Mergelland” neemt je mee door het Limburgse land. De glooiende wegen, karakteristieke dorpjes, vergezichten en heuvels geven deze tocht kleur. De heuvels luisteren naar bekende namen zoals Bemelerberg, Loorberg, Fromberg en Gulpenerberg. Verder kom je ook door de Voerstreek, en doe je Wallonië aan.  De afstanden die verreden kunnen worden variëren van 65km tot 150km.
cobbles-wielrennen-toertochten-april-2019-limburg

3. Paris-Roubaix Challenge (13 april)

Dit is de tocht waar ik zelf de mooiste herinneringen aan heb. Stampend, snotterend en vloekend met mijn vrienden over de beroemde Noord-Franse kasseienstroken. Het bos van Wallers, Carrefour de l’Arbre, Pont Gibus, het houdt niet op. Voer voor de ziel. Doping voor de geest. Kasseien, gaten en veel slijk, het is een kwestie van overleven. Rijden in deze omgeving geeft je onbewust een beeld van de zaken die hier in het verleden hebben plaatsgevonden en laten en diepe indruk achter. De kolenmijnen, de loopgraven en de verlaten bunkers zijn een blijvende herinnering. Het weekend van deze tocht is een vaste afspraak in mijn agenda, wij van Cobbles komen hier ieder jaar terug!

Kortom: Wil je de mooiste klassieker een keer zelf ervaren? Schrijf je in! En ga de dag erna gelijk naar de profs kijken, dan krijg je er alleen maar meer respect voor!
cobbles-wielrennen-toertochten-april-2019-kasseien

4. Peter van Petegem Classic (22 april)

Op Paasmaandag kun je vol aan de bak in de Vlaamse Ardennen. Deze tocht draagt de naam van ‘de Zwarte van Brakel’, Peter van Petegem. Hij was een van de meest karakteristieke klassiekerrenners uit de jaren van Johan Museeuw en ‘VDB’ (Frank Vandenbroecke).  Deze toertocht (82, 111 of 162 km) start in Brakel, het geboortedorp van Peter van Petegem. De hellingen waarop Van Petegem de concurrentie het vuur aan de schenen legde vormen het decor voor deze rit. Het drieluik Muur-Bosberg-Congoberg wordt aangedaan, en daarnaast staan er nog een aantal pittige kasseistroken op het menu van deze toertocht. In de finale mag je helemaal losgaan op de Haaghoek, Keiweg en Langendries. Kortom een prachtige route voor de liefhebbers van het echte Vlaamse werk.
cobbles-wielrennen-toertochten-april-2019-petegem

5. King’s Ride (28 april)

Vanaf het prachtige Landgoed Zonheuvel in Doorn vertrekt op 28 April de King’s Ride. Deze rit heeft een aantal prachtige afwisselende routes over de Utrechtse Heuvelrug voor jullie in petto. Verwacht  mooie klimmetjes in een bosrijke omgeving tijdens deze tocht. Er zijn routes van 80, 110 en 160 km, waarin ook verschillende locaties die een rol hebben gespeeld in de geschiedenis van ons koningshuis worden aangedaan.
cobbles-wielrennen-toertochten-april-2019-oranjeDus wil je bijkomen van de drukte van Koningsdag, en/of heb je iets te diep in het glaasje gekeken? Kom dan heerlijk tot rust op de fiets in deze prachtige omgeving. Dat het mooi fietsen is op de Veluwe en Utrechtse Heuvelrug weten we allemaal, dus schrijf je in! Komt deze datum je toch niet goed uit, of heb je nog meer inspiratie nodig? Kijk dan ook eens naar de andere toertochten in april (of later in het seizoen) van NL Tour Rides.

Bij welke toertochten in april sta jij aan de start?

Deel je plannen en prestaties in de Cobbles Cycling Strava Club en ontvang gratis motivatie en kudo’s!

Gerelateerd artikel

Jef Linskens

Mogelijk de grootste fietsmateriaal-freak in Nederland. Jef doet niets liever dan sleutelen aan retro racefietsen. Vooral de extentrieke exemplaren. Zijn liefde voor retrofietsen wordt mogelijk alleen overtroffen door zijn enthousiasme voor Parijs-Roubaix en zijn lijfmerk Colnago.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

cobbles partner bikester logo
lezyne
cobbles partner wahoo logo
cobbles partner ERE Research logo
cobbles partner SQ lab logo
cobbles partner nl tour rides toertochten