Skip to main content

Gravellen wordt steeds populairder, en niet zonder reden. Het kan eigenlijk op elke fiets, het is vaak wat uitdagender dan de normale wegen, en je komt ook nog eens op allerlei mooie plekken. Voor veel mensen genoeg reden om een toffe tocht te organiseren, en daar is dan ook geen tekort aan in Nederland! Sterker nog, de graveltochten schieten als paddenstoelen uit de grond. Merlijn selecteerde voor jou zijn favoriete tochten van dit jaar.

Artikel gaat verder onder banners 

Gravel, snert, trappist & vuurkorven:

 • Zondag 3 november 2024
 • 65 of 90km prachtig gravel
 • De Kempen en het Vlaamse grensgebied
 • Early birds: Cobbles '24 windbody twv €49 cadeau
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

 • Zondag 3 maart 2024
 • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
 • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
 • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Where the streets have no name – 23 maart

Deze graveltocht, met een erg gave en toepasselijke naam, wordt gereden rondom het bos van Lage Vuursche. Bij Buiten in de Kuil, een soort restaurant midden in het bos, kan je geweldige routes rijden voor zowel crossers als mountainbikers, in verschillende routes. Als je terug komt staat er een heerlijk biertje en een sappige hamburger op je te wachten, en er is ook nog eens live muziek! Hou je van bikepacking? Dan ben je hier ook aan het goede adres, want er is ook een bikepacking trip en de mogelijkheid tot glamping. Een nadeel: het is al lang en breed uitverkocht. Mocht je er toch nog bij willen zijn, dan kun je nog een oproep plaatsen op de Facebook-eventpagina.
cobbles-wielrennen-graveltochten-2019-where-the-streets-have-no-name

Backroads.cc – 13 april

Backroads.cc neemt je mee naar de achterafweggetjes rondom de Utrechtse heuvelrug, die veelal uit gravel bestaan. Het is een ode aan de voorjaarsklassiekers, en bestaat uit 25 onverharde stroken die allemaal een rating in sterren hebben gekregen, zoals Parijs-Roubaix zijn stroken ook nummert. Weliswaar zijn de meeste stroken niet zo heftig, maar deze graveltochten kunnen goed op de racefiets en dat geeft natuurlijk weer een extra uitdaging! Vanuit De Proloog in Amerongen vertrek je voor 75, 90 of 120 kilometer vol met gravel, en bij terugkomst is er ook hier weer een heerlijke burger met een koud biertje om te herstellen. En er zijn nog kaartjes ook!

Toffe gravelbike?

 • Custom frame
 • Custom design
 • Custom specs
Check de Apex Onyx GX

Offgrid gravel series liberation rides – 5 mei & 8 september

Gravellen in Zuid-Limburg, compleet anders dan in de rest van Nederland! Bomvol heuvels, steile gravelklimmetjes en fantastische uitzichten. Een ommetje door de Voerstreek kan maar zo, en wie weet ga je ook nog door Duitsland. De routes zijn 75, 110 en 200 kilometer lang, waarbij de 200 natuurlijk een echte uitdaging is. Een crosser of echte gravelbike zijn hier wel aan te raden, want de gravel ligt er vaak nogal ruig bij, en afdalen daarover is geen sinecure. De tochten staan verder ook stil bij de bevrijding van Nederland en Limburg aan het eind van de Tweede Wereldoorlog, dus verwacht monumentale routes.
cobbles-wielrennen-graveltochten-2019-offgrid-gravel-series

Smugglers’ path – 25 mei

Op de grens tussen Nederland en België lopen talloze wegen kriskras door het bos en de weilanden, dwars over de grens. Veel van deze wegen zijn niet meer dan gravelpaden, die vroeger gebruikt werden om verschillende soorten contrabande de grens over te smokkelen. De lucratieve handel die er toen was is er niet meer, maar bij deze tocht kan je jezelf voor een dag een smokkelaar wanen terwijl je over deze weggetjes fietst dwars door het grensgebied. Helaas ook al uitverkocht, maar als je alsnog graag mee wil doen kan ook hier een oproep op de evenementenpagina helpen!
cobbles-wielrennen-graveltochten-2019-smugglers-path

Brabantse Strade Bianche – 2 juni

Dat Brabant vol zit met prachtige gravelwegen is bij veel wielerliefhebbers al bekend, maar wat is er nou mooier dan ze allemaal te fietsen op een prachtige route? De Brabantse Strade Bianche is ondertussen al een heus begrip en trekt elk jaar steeds meer liefhebbers. De gravelstroken zijn allemaal te doen op de racefiets, en het heeft vaak wat weg van de echte Strade Bianche, door de geelwitte kleur van de stroken. Je kan kiezen uit 55, 80 en 120 kilometer, en het zijn allemaal prachtige graveltochten.
cobbles-wielrennen-graveltochten-2019-strade-bianche-brabant

Strade Bianche Achterhoek – 29 september

In de Achterhoek ligt ook onmeunig veel gravel, en daar weten ze gelukkig wel raad mee! Want naast de Zwarte Cross is er nu ook de Witte Cross, een prachtig evenement dwars door de Achterhoek en bomvol met gravel. Voor het derde jaar op rij zetten ze een geweldige tocht neer, waarbij je na afloop ook kan genieten van een heerlijke burger en een biertje. De routes zijn meer geschikt voor crossers en gravelbikes, maar met goed weer kom je op 28 of 30 millimeter ook een heel end.
cobbles-wielrennen-graveltochten-2019-strade-bianche-achterhoek

Pathfinder Giro – begin oktober

Last but not least: de Pathfinder Giro. Deze kleinschalige underground gravelrit is alleen bekend bij de echte liefhebbers en kenners, en is vaak de afsluiting van het wegseizoen begin oktober. Ondanks dat heeft ‘ie toch al een soort cultstatus bereikt onder de liefhebbers van graveltochten, en dat is niet zonder reden. De routes die vanaf de Velosoof in Eindhoven lopen zijn altijd perfect in orde, en de omgeving is werkelijk fantastisch. Er zijn routes voor de racefiets, crosser en mountainbike, en ook hier is er na afloop alle ruimte voor een heerlijk biertje en lekkere burger. Smiles for miles!
cobbles-wielrennen-graveltochten-2019-pathfinder-giro

Bij welke graveltochten sta jij dit jaar aan de start?

Deel je plannen in de Cobbles Cycling Strava Club en zie welke clubgenoten je onderweg tegenkomt!

Gerelateerd artikel

cobbles-wielrennen-graveltochten-2019-gerelateerd

Het begon bij een fixie, maar al snel kwam er ook een racefiets en een crosser bij. Merlijn is van alle markten thuis en rijdt graag wedstrijden, als het kan elk weekend. ’s Zomers criteriums en in de winter veldritten. Merlijn werkt als zelfstandig fotograaf onder de naam Merlijn S. Photography!

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×