Skip to main content

De winter lijkt inmiddels goed op gang gekomen te zijn. Dat betekent niet alleen kou, maar ook kerst! Wil je je wederhelft wat broodnodige bescherming cadeau geven tijdens in de koude winterdagen? Check dan deze 14 mountainbike cadeautips voor in de winter!

Artikel gaat verder onder banners 

Gravel, snert, trappist & vuurkorven:

  • Zondag 3 november 2024
  • 65 of 90km prachtig gravel
  • De Kempen en het Vlaamse grensgebied
  • Early birds: Cobbles '24 windbody twv €49 cadeau
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Disclaimer: dit artikel is geschreven in samenwerking met Bikester. Mocht je er wat inspiratie in gevonden hebben, neem dan gerust eens een kijkje in hun webshop via de linkjes of zoek zelf naar vergelijkbare toffe cadeaus. Zo niet: deel gerust je winter / cadeautips in onze social kanalen!

14 winter mountainbike cadeautips

Voor veel mensen is de decembermaand een dure periode. We zijn volop bezig met bulken in aanloop naar het nieuwe seizoen (deze smoes krijg je van ons cadeau!) en vaak wil je ook nog een cadeautje aan je naasten geven. Daarom helpen we je een handje met dit rijtje winter mountainbike cadeautips, geordend op prijs!

Over prijs gesproken… Er bestaat natuurlijk veel kwaliteitsverschil bij de meeste productcategorieën en soms is het goed om flink te investeren in je hobby. Maar om de kerst een beetje betaalbaar te houden, hebben we hier geprobeerd budgetvriendelijke cadeaus op te sommen. Volgens mij zit er voor ieder budget wel wat bij.

Veel inspiratie gewenst!

1. Thermobidon: Red Thermobottle (€8,99)

Onlangs kwam ik op GCN de tip tegen om in een thermo bidon thee mee te nemen in de winter. Leek me een top idee! Helaas heb ik zelf geen thermo bidon, dus probeerde ik het met een gewone bidon. Dat mocht niet baten: na 20 minuten had ik ijsthee en m’n bidon was raar vervormd door de hitte. Voor nog geen tientje scoor je een handige thermo bidon waarmee je jezelf van binnen warm kan houden.

cobbles mountainbiken winter cadeau tips bikester thermo-bidonEen thermo bidon is ideaal om thee mee te nemen tijdens een koude rit.

2. Bike cleaner: Muc-Off (€12,99)

We weten allemaal hoe nat en modderig de winter kan zijn. Waar je in de zomer gerust tien keer kan fietsen zonder je fiets echt schoon te maken, is dat er in de winter niet bij. In de winter kan het zelfs na iedere rit nodig zijn. Daarom kun je nooit genoeg schoonmaakspullen hebben.

3. Nekwarmer: Alé Piuma (€16,99)

Vanaf ongeveer acht graden draag ik zelf meestal een nekwarmer. En waarom dan niet meteen een super toffe zwart met oranje van Alé Cycling? Veel beter worden kleurencombinaties niet toch?

cobbles mountainbiken winter cadeau tips bikester nekwarmer aleOranje en zwart = instant buy toch?

4. Helmmuts: Vaude cap zwart (€17)

Wanneer de temperaturen richting het vriespunt gaan, zo rond de vijf graden, kan het fijn zijn om wat extra warmte toe te voegen onder je helm. Dan is een helmmuts een ideaal cadeau. Je kunt natuurlijk ook gelijk voor een balaclava gaan, dan heb je een helmmuts en nekwarmer ineen. Bijvoorbeeld deze van GripGrab (€24,99).

5. Spatbord: BBB MTBProdector (€22,99)

Het spatbord, een veel omstreden accessoire. Toegegeven, het is niet mega cool, maar een discutabele bruine vlek op je achterwerk ook niet. Dan is een spatbord toch een handige oplossing! Een wat meer gesoigneerde (en daardoor meer geaccepteerde) optie is een ass saver, bijvoorbeeld deze van Cinelli (€16,99).

cobbles mountainbiken winter cadeau tips bikester ass saverEen ass saver kan een gesoigneerd alternatief bieden op het grotere, traditionele spatbord.

6. Overschoenen: GripGrab Orca (€24,99)

Een van dé tips om je tenen warm te houden is een paar goede overschoenen. Neem voor de winter een paar extra dikke wind- en waterdichte overschoenen en je tenen zullen je dankbaar zijn.

7. Handschoenen: Shimano Wind Control (€34,99)

Deze handschoenen van Shimano hebben niet alleen een kek patroontje, je kunt er ook nog eens je touch screen mee bedienen! Makkelijk als je snel even op Strava moet kijken.

cobbles mountainbiken winter cadeau tips bikester shimano handschoenenEen mooi patroontje én touch screen proof.

8. Banden: Schwalbe Nobby Nic (€49,98 voor twee stuks)

In onze mountainbikebandengids vertellen we je (onder andere) uitgebreid welke band ideaal is in welke omstandigheden. Een tipje van de sluier: van Schwalbe is de Nobby Nic ideaal om in de modder te rijden. Alternatieven zijn bijvoorbeeld de Maxxis High Roller, de Continental MountainKing of Michelin Wild Grip.

cobbles mountainbiken winter cadeau tips bikester schwalbe nobby nicDe Nobby Nic is een ideale modderband.

9. Fietsbril: BBB Avenger (€59,99)

In de winter hebben we helaas wat minder zon. Dan is een lichte bril, het liefst met gele of oranje glazen, ideaal om net wat meer te kunnen zien in de schemering. En deze bril is ook nog eens een betaalbaar cadeau én gaaf om te zien!

10. Helm: Giro Tremor (€69,99)

Een goede helm is nooit weg! En met al die modder kun je nog wel eens wegglijden. Zorg dat je niet ongelukkig terecht komt en draag helm. Bijvoorbeeld deze toffe Giro Tremor helm (met MIPS), beschikbaar in diverse kleurtjes. Want in de winter zijn we al zwart genoeg gekleed toch?

cobbles mountainbiken winter cadeau tips bikester giro helmDe Giro Tremor is verkrijgbaar in diverse kleuren.

11. Winterjas: Northwave Extreme H2O (€89,99)

Wanneer je normale lange kleding inclusief thermo kleding niet meer tegen de kou op kan boksen, biedt een winterjack de oplossing. Check bijvoorbeeld eens deze Northwave jas, water- en windproof en ook nog eens lekker aero. Beschikbaar in zwart, fluorrood en fluorgeel.

12. Verlichting: Lezyne Lite Pro + Strip Drive (€94,99)

In deze korte dagen kan het er wel eens lastig zijn om aan je trainingskilometers te komen. Dan is een setje verlichting een ideaal cadeau. Maak eens een night ride of pak eens de mountainbike terug van het werk.

cobbles mountainbiken winter cadeau tips bikester lezyne verlichtingVerlichting biedt je in de winter ineens heel veel mogelijkheden.

13. Winterbroek: Craft Ideal (€119,99)

Hetzelfde verhaal als een winterjack, maar dan voor je benen, want die hebben het ook koud. Check eens deze wind- en waterproof Craft bib broek.

14. Winterschoenen: Fizik Artica X5 (€169,99)

Voor wie echt wil investeren (in zijn of haar wederhelft) geeft een paar mooie winterschoenen cadeau.  Dé manier om warme voeten te houden in de winter. En omdat je de meeste maanden in het jaar andere schoenen draagt, kunnen ze heel lang mee!

cobbles mountainbiken winter cadeau tips bikester fizik winterschoenenWinterschoenen zijn ideaal voor als het echt koud is.

Heb jij nog goede cadeautips?

Laat het weten in onze Strava club! Iedere tip = 10 karma punten.

Gerelateerd artikel

Fiets jij de hele winter door? Zelfs op en neer naar je werk? Of heb je daar nog moeite mee? Check dan Jefs zeven tips om woon-werkverkeer in de winter te overleven.
cobbles-woon-werkverkeer-winter-tips-gerelateerd

Hij begon ooit op de mountainbike, maar uiteindelijk is daar ook een racefiets en een gravelbike bijgekomen. Daan maakt voor iedere rit een nieuwe route en is een rasechte toerder. Genieten staat voorop! Een biertje of een koffietje op het terras misstaat niet in Daans ideale rit.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×