Skip to main content

Om enigszins te ervaren hoe Tom Dumoulin zich voelt, testte Daan de Born ISO PRO+ sportdrank. Deze sportdrank wordt door Team Sunweb in de Tour de France gebruikt. Bovendien is een dorstlesser met het huidige weer in Nederland geen overbodige luxe. Lees verder om te kijken wat we ervan vinden.

Artikel gaat verder onder banners 

Onze nieuwe weg toertocht!

  • Zondag 9 juni 2024
  • 90/120/150km uitgepijlde route
  • De mooiste weggetjes en paden door Brabant
  • Optioneel: Cobbles summer jersey twv €59 voor €29
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Inhoud en werking

De Born ISO PRO+ sportdrank is naar eigen zeggen uniek vanwege de perfecte 2:1-balans tussen glucose en fructose, waardoor je tot wel 50% meer koolhydraten (90 g/uur) zou kunnen opnemen. Daarmee kun je je prestatieniveau op pijl houden en je vochtbalans intact houden. Iets anders wat je niet in iedere sportdrank ziet is Peptopro®, wat zorgt voor extra herstel al tijdens de rit / inspanning. Daarnaast biedt de Born ISO PRO+ sportdrank een aanvulling van mineralen als natrium. Qua allergenen: het bevat melk en kan sporen van soja en ei bevatten.

Dit klinkt allemaal behoorlijk wetenschappelijk en alleen voor wielrenners op hoog niveau. Zeker aangezien Team Sunweb het in de Tour de France gebruikt. Maar zelfs voor toerder als ikzelf lijkt het echt een oplossing. Met het warme weer van de laatste weken merk je goed dat je wat meer vocht nodig hebt tijdens het fietsen. Born ISO PRO+ lijkt in deze behoefte naar hydratatie te voorzien. Er zitten natuurlijk de nodige suikers in, dit geeft samen met de Peptopro® echt een opkikker tijdens de rit.

cobbles-voeding-born-iso-plus-review

Smaak

Ik testte de smaak ‘mandarin & mango’, iets heel anders dan alle citrussmaken die ik tot dusver van sportdrank gewend was. Wanneer je aan de pot ruikt doet dit me sterk aan Yogho Yogho denken. Maar gemengd met water smaakt het daar uiteraard niet meer naar. De smaak is helemaal niet verkeerd, maar ik verkies denk ik toch de normale citrussmaken.

Op de verpakking van Born ISO PRO+ wordt aangegeven vier schepjes poeder te gebruiken in een bidon van 500ml water. Ik heb deze verhouding één keer gebruikt, maar wat mij betreft is de smaak dan wat te sterk. Ander keren heb ik drie schepjes of zelfs twee gebruikt. Met twee flinke scheppen is de smaak wat mij betreft het beste en daarbij lijkt het product ook nog steeds z’n werk te doen. Wat dat betreft een goede deal dus, want zo haal je meer bidons sportdrank uit dezelfde pot met poeder.

Conclusie Born ISO PRO+ Sportdrank

Born ISO PRO+ lijkt een sportdrank te zijn die echt zijn werk doet. Het is niet alleen dorstlessend en hydraterend, maar het geeft je ook echt een oppepper tijdens je rit. Zeker met dit warme weer een aanrader voor fietsers van alle niveaus. De smaak is prima, maar dat is natuurlijk voor iedereen anders. Het is in elk geval weer eens wat anders dan normaal. De sportdrank is ook prima geprijsd, met €9,95 (op moment van schrijven zelfs maar €7,99 op Mantel.com) voor 280 gram; zeker aangezien je wat mij betreft met minder schepjes per keer vooruit kan dan de aangeraden hoeveelheid.

Gerelateerd artikel

Benieuwd wat je allemaal nog meer kan eten en drinken tijdens een rit? Check deze tips voor wielrenners en mountainbikers:

Hij begon ooit op de mountainbike, maar uiteindelijk is daar ook een racefiets en een gravelbike bijgekomen. Daan maakt voor iedere rit een nieuwe route en is een rasechte toerder. Genieten staat voorop! Een biertje of een koffietje op het terras misstaat niet in Daans ideale rit.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×