Skip to main content

Waarschijnlijk komt deze situatie je bekend voor: je hebt een baan, een gezin, vrienden en familie, en behalve fietsen nog een paar andere hobby’s. Het is elke week weer een uitdaging om al deze zaken in je agenda gepropt te krijgen. Jef is een ervaringsdeskundige, en heeft zes manieren gevonden om toch aan zijn kilometers te komen.

Artikel gaat verder onder banners 

Onze nieuwe weg toertocht!

  • Zondag 9 juni 2024
  • 90/120/150km uitgepijlde route
  • De mooiste weggetjes en paden door Brabant
  • Optioneel: Cobbles summer jersey twv €59 voor €29
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

1. Fiets naar het werk

Fietsen naar het werk is altijd goed. Ook al is het maar tien kilometer, alle beetjes helpen. In mijn optiek is naar het werk fietsen een perfecte manier om te trainen. Je moet er (bijna) iedere dag heen, dus zo kom je gemakkelijk aan je kilometers. Daarnaast is het ook nog eens goed voor je mentale gestel. Op de fiets wakker worden met fluitende vogels om je heen, en op weg naar huis even tijd om de werkdag door te nemen! Eerder gaf ik je al vijf manieren op je woon werkverkeer op de fiets nóg leuker te maken.

2. Netwerk op de fiets

Behalve fietsen van en naar je werk, kun je natuurlijk ook fietsen tijdens het werk. Cobbles’ eigen toerder Daan is bezig een zakelijk netwerkplatform voor wielrenners en mountainbikers op te zetten: pedalpact.cc. Met deze online tool kun je gericht netwerken, en je combineert meteen het zakelijke met het aangename. Dit bespaart niet alleen tijd, maar het mooiste is dat je elkaar via de gezamenlijke fietspassie op een hele andere manier leert kennen. Zo heb je ook zakelijk een streepje voor op de concurrentie! En als alles dan alsnog in de soep loopt, heb je in elk geval de nodige kilometers gemaakt.
cobbles wielrennen kilometers druk netwerken pedalpact

Ga ook netwerken op de fiets - pedalpact.cc

3. Ga Zwiften

Digitaal je kilometers maken is hot. Je ziet het op Strava activity feeds steeds vaker voorbij komen: Zwift. Dit is fietsen in een digitale wereld met een slimme fietstrainer die je koppelt je aan je PC, tablet of telefoon. Ik vind het ideaal, ik heb op zolder zelfs een speciale Zwiftkamer ingericht. Zo kan ik fietsen wanneer en zo lang ik wil, ook als het buiten koud of slecht weer is. Bovendien ben ik niet iedere avond van huis om mijn kilometers in de buurt te maken, wel zo gezellig voor de rest van het gezin. Sterker nog, mijn vriendin fietst zelf ook steeds vaker haar rondjes in de digitale wereld! Wil je kennis maken met Zwift, bekijk dan deze Youtube video:

4. Vind een fietsgroepje in de buurt

Een goede tip om efficiënt te trainen en je aantal kilometers flink aan te vullen: maak één keer in de week een (lange) rit met een fietsgroep. Zo heb je een vaste fietsavond, die je ook thuis goed kunt verkopen. Woon je in (de buurt van) Tilburg? Doe dan eens mee met de Cobbles Dinsdagavondrit! Een leuke en gezellige manier om op de dinsdagavond wat trainingskilometers te maken en bij te praten met je fietsbuddy’s. Onderweg, maar ook zeker achteraf tijdens de nabespreking op het terras. cobbles dinsdagavondrit tilburg wielrennen kilometers druk leven

5. Vroege vogels maken veel kilometers

Een andere mogelijkheid om aan je kilometers te komen is om in het weekend op tijd op te staan en lekker vroeg te gaan fietsen. Ik ken verschillende mensen die in het voorjaar al rond een uur of zeven op de fiets springen. Als je na drie uurtjes weer terug bent, kun je om tien uur prima aansluiten bij de rest van het gezin. Je weekend kent zo een frisse start, en je hebt de broodnodige kilometers alvast in de benen!

6. Besmet je partner met het fietsvirus

Als je een fietsende partner hebt, is samen fietsen een efficiënte manier van trainen. Afhankelijk van jullie beider fietsniveau vereist dit wellicht wel enige gewenning en aanpassing. Ik fiets zelf graag samen met mijn vriendin op een tempo dat voor ons allebei leuk is. Dat komt er in de praktijk op neer dat we mijn herstelritjes meestal samen rijden. Daarnaast fietsen we samen veel op de mountainbike, heerlijk toeren door de Brabantse en Limburgse bossen. Dat is goed voor de kilometers, en misschien nog wel beter voor de sfeer!

Hoe zorg jij ervoor dat je genoeg kilometers maakt?

Deel je tips op onze Facebook-pagina of in de Cobbles Strava Club. Lid worden is gratis!

Gerelateerd artikel

In aansluiting op punt 6: Frans schreef al eerder een artikel over de beste aanpak om je vriend(in) ook aan de mooiste sport/hobby te laten beginnen. Lees hier zijn tips:
cobbles wielrennen fietsen met je vriendin gerelateerd

Mogelijk de grootste fietsmateriaal-freak in Nederland. Jef doet niets liever dan sleutelen aan retro racefietsen. Vooral de extentrieke exemplaren. Zijn liefde voor retrofietsen wordt mogelijk alleen overtroffen door zijn enthousiasme voor Parijs-Roubaix en zijn lijfmerk Colnago.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×