Skip to main content

De Ardennen zijn bekend onder fietsers. In het bosrijke gebied in België zijn veel klimmetjes te vinden. Maar er zijn er zoveel, waar moet je beginnen? Merlijn heeft de zes leukste klimmen die je gedaan moet hebben op een rij gezet.

Artikel gaat verder onder banners 

Onze nieuwe weg toertocht!

 • Zondag 9 juni 2024
 • 90/120/150km uitgepijlde route
 • De mooiste weggetjes en paden door Brabant
 • Optioneel: Cobbles summer jersey twv €59 voor €29
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

 • Zondag 3 maart 2024
 • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
 • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
 • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Toertocht

met klimmen

in NL?

Heb jij zin in een toertocht met een aantal klimmen erin? In Nederland valt genoeg te klimmen! NL Tour Rides heeft een paar mooie toertochten door de verschillende heuvelachtige gebieden in Nederland.

 • Primavera Ride
  (Sallandse Heuvelrug)
 • Gran Fondo Rosa
  (Arnhem, Posbank, Berg en Dal)
 • 1K Ride
  (Posbank, Arnhem, Utrechtse Heuvelrug)
 • Arnhems Mooiste
  (Arnhem, Veluwezoom, Deelerwoud)
 • Gran Fondo Veluwe
  (Veluwe)
Bekijk de toertochten

Door je via deze link in te schrijven, help je Cobbles

#1 Col du Stockeu

Deze col is een van de meest beruchtste, en misschien wel de steilste. Dik 2 kilometer aan 10% met de eerste kilometer ruim boven de 12, en stukken tegen de 20% Harken! Na een kilometer staat het beruchte beeld van Eddy Merckx, maar je dan ben je er nog niet. De klim loopt nog een kilometer iets rustiger door. Het is de moeite waard om nog even vol te houden!

Cobbles ardennen tekst
Klik hier voor de link naar het stravasegment 

#2 La Redoute

Dit is zonder twijfel de bekendste klim in de Ardennen, en nog in het Noorden ook! Zelfs vanuit Midden-Nederland ben je hier in twee uurtjes met de auto. Op papier niet bijzonder zwaar, maar in de praktijk een enorm rotding. Hij is heel onregelmatig en dan is er nog het stukje 20% halverwege wat je helemaal sloopt. Philipe Gilbert komt ook uit deze streek, en dat is te zien. Zijn naam staat misschien wel 100 keer op het wegdek!

Cobbles ardennen tekst
Klik hier voor de link naar het stravasegment

#3 Côte de Chambralles

Deze is misschien wel de minst bekende, maar wel een heerlijke klim! Hij ligt op steenworp afstand van de Redoute. Het is niet de enige mooie klim in vanuit het dal van de Amblève rivier. Als je de klim in draait, kijk je tegen een serieuze muur, maar deze vlakt wat af na een paar honderd meter. Met mooie haarspeldbochten slinger je langzaam omhoog op deze heerlijke klim. Na het dorpje tik je in de binnenbocht even 25% aan, als je het nog aankan om ‘m aan de binnenkant te nemen.

Cobbles ardennen tekst
Klik hier voor de link naar het Stravasegment

#4 Grunklosterberg

Klinkt Duits, het is dan ook in het Duitstalige gedeelte van België. Deze klim begint vlakbij Eupen, en loopt parallel aan de N67, maar dan door een heerlijk mooi bos. Met dik 12 kilometer omhoog, ook al is het maar gemiddeld 3%, is dit een van de langste in de Ardennen. Deze klim is moeilijk te vinden, maar zo vind je ‘m: Vanaf Eupen neem je de N67 richting Duitsland, als je de stad uit rijdt ga je bij de rotonde naar links, de Langesthal op. Deze weg kan je helemaal volgen, en bij het stuwmeer ga je naar rechts. Nu slingert de weg nog zo’n 10 km omhoog door een heerlijk bos!

Cobbles ardennen tekst
Klik hier voor de link naar het Stravasegment

#5 Vois des Chars

Een echte onbekende killer. Over 1,3km een stijgingspercentage van dik 10%, en zelfs een stukje 22%! Klinkt als een klim om je helemaal kapot op te rijden, en dat is het ook. Door het perfecte asfalt, wat je niet vaak vind in de Ardennen, is de klim gelukkig nog enigszins te doen. Geniet ook van het heerlijke uitzicht op de top!

Cobbles ardennen tekst
Klik hier voor de link naar het Stravasegment

#6 Côte de Niaster

Dit juweeltje ligt ook vlakbij het dal van de Amblève, en is een van de mooiste klimmen in de regio. Over een kleine drie kilometer kronkelt deze klim met een heerlijk gemiddeld percentage van 5,6% omhoog. Nergens echt steil, deze klim is een echte loper. Maar het mooiste is nog wel dat dit rustige weggetje geen rechte meter heeft, na elke bocht verschijnt er weer een nieuwe. Je slingert langs oude boerderijen en fantastische uitzichten. Een klim waarvan je zou willen dat ie nooit ophoudt!

Klik hier voor de link naar het Stravasegment

Het begon bij een fixie, maar al snel kwam er ook een racefiets en een crosser bij. Merlijn is van alle markten thuis en rijdt graag wedstrijden, als het kan elk weekend. ’s Zomers criteriums en in de winter veldritten. Merlijn werkt als zelfstandig fotograaf onder de naam Merlijn S. Photography!

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×