Skip to main content

Wil je graag in het midden van ons land een mooie tocht op de racefiets maken? Zoek dan niet verder, want onze ervaringsdeskundige Ruurd heeft drie mooie routes door Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug voor je uitgestippeld.

Artikel gaat verder onder banners 

Onze nieuwe weg toertocht!

  • Zondag 9 juni 2024
  • 90/120/150km uitgepijlde route
  • De mooiste weggetjes en paden door Brabant
  • Optioneel: Cobbles summer jersey twv €59 voor €29
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Al eventjes woon ik in Ede samen met mijn fietsen (en vriendin). Vanuit Ede heb je meerdere mooie fietsmogelijkheden: de Ginkelse heide, Nationale Park de Hoge Veluwe, Nationaal Park Veluwezoom, de Betuwe en tot slot ook de Utrechtse Heuvelrug heb je binnen fietsbereik. Daar wordt je als fietser natuurlijk vrolijk van. In deze blog zal ik het hebben over de Utrechtse Heuvelrug en omstreken. Naast dat je er fantastisch kan mountainbiken, zijn er ook genoeg mooie wegen om eens een rondje met de racefiets te maken.

De Utrechtse Heuvelrug (en omstreken)

Het gebied is groot, bosrijk en heuvelachtig. Hier kan je dan ook makkelijk een mooi rondje fietsen. Op het eind van deze blog vind je dan ook routes met verschillende afstanden zodat je deze in je navigatie in kan laden.

De routes

Om jullie een mooie tocht te geven heb ik drie routes gemaakt. Dit heb ik gedaan op basis van de afstand die je wenst. In de langste route zie je dat er ‘’lusjes’’ in zitten. Hierdoor kan je er ook altijd nog voor kiezen om eerder af te kappen. Je kan de langste route hierdoor natuurlijk ook in twee dagen rijden. De route van de bovenste lus, van de lange route, vind je ook bij route drie. Alle routes beginnen bij Kwintelooyen. Dit geeft je de gelegenheid je auto te parkeren. Bang dat je niet moe bent na je ritje? Neem dan je mountainbike mee zodat je achteraf nog even het parcours van Kwintelooyen kan rijden.

Veel fietsplezier!

1. Introductierondje – 50km

Deze route blijft net onder de 50km en geeft je 365 hoogtemeters. Als je zin hebt om iets te drinken onderweg kan je terecht in Amerongen.

Download hier het GPX bestand Bekijk de route op Komoot

2. Verkenning – 80km

Deze route blijft net onder de 80km en geeft je 520 hoogtemeters. Als je zin hebt om iets te drinken onderweg kan je terecht in Valkenheide, Wijk bij Duurstede of Amerongen.

Download hier het GPX bestand Bekijk de route op Komoot

3. Giro d’Utrechtse Heuvelrug – 150km

Deze route kan je eventueel, naar eigen inzicht, korter maken. De bovenste lus kan je ook los los rijden door deze route in te laden. De bovenste lus is 70km en heeft 365 hoogtemeters. Als je de gehele route rijdt blijf net onder de 150km en geeft je 930 hoogtemeters. Als je zin hebt om iets te drinken onderweg kan je terecht in Lage Vuursche, Maartensdijk, Bilthoven, Austerlitz, Valkenheide, Wijk bij Duurstede of Amerongen. Genoeg plaatsen om te stoppen dus!

Download hier het GPX bestand Bekijk de route op Komoot

Download hier het GPX bestand Bekijk de route op Komoot

Wat vind jij van deze routes over de Utrechtse Heuvelrug?

Heb je de route gereden? Laat dan via een bericht in de Cobbles Strava Club weten wat je ervan vindt! We horen uiteraard ook graag jullie suggesties en opmerkingen.

Gerelateerd artikel

Krachtpatser van origine, maar buiten werd Ruurd gegrepen door het fietsvirus. Het Zeeuws-Vlaamse polderstoempen verruilde hij voor het Gelderse klimmen. Je vindt Ruurd in het bos, op de weg en het terras, in zijn eeuwige zoektocht naar nieuwe speciaalbiertjes.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×