Skip to main content

We kennen deze vijf type fietsers allemaal. Iedere fietsgroep heeft wel een aantal van deze types aan boord. Lees gauw verder om te kijken of jouw fietsmaatje voldoet aan één van deze types!

Artikel gaat verder onder banners 

Onze nieuwe weg toertocht!

  • Zondag 9 juni 2024
  • 90/120/150km uitgepijlde route
  • De mooiste weggetjes en paden door Brabant
  • EARLY BIRDS: Cobbles summer jersey twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

1: De snelheidsduivel

Je kent hem vast wel, er is zonder twijfel altijd iemand binnen jullie club, die altijd net even te hard op kop rijdt. Beweegt hij of zij zich naar de kop van de groep, dan steken er al voorzichtige wanklanken de kop op. Net dat ene tandje, dat een groot verschil maakt… Probeer niet boos te worden, hij/zij doet dit vaak niet bewust 🙂 (De schrijver van dit verhaal maakt af en toe ook deel uit van dit Gilde)

2: De bordjessprinter

Bij ieder plaatsnaambordje is het weer raak, dan kruipt deze soort uit zijn schulp. De hele tocht niet te zien, maar bij het naderen van het plaatsnaambordje komt hij als een duveltje uit een doosje tevoorschijn. Het bordje leegeten van een ander en vervolgens er met de bloemen vandoor gaan, dat is waar deze fietser in uitblinkt. Niet de meest sociale jongens, wel een van de meer prestatiegerichte types. Zij kunnen zich ook uren bezig houden met de segmenten van Strava, BPM en ze scheppen op over de behaalde topsnelheid.

Cobbles type fietsers tekst

3: De hongerklop-fietser

Ik zelf ben lid van deze groepering, en dat weet ik maar al te goed. Ik ben de bananenman, die er meestal snel achter komt dat hij te weinig proviand bij zich heeft… Overmoedig en zonder voorbedachtenrade stort deze soort zich in het avontuur. Hij doet zich vervolgens ten goede aan al de peperkoeken, bananen en bidons van de andere leden van de grupetto. Wie is er binnen jullie eigen clubje tot deze soort te rekenen?

4: De ik kan niet alleen fietsen fietser

De nummer vier van deze lijst leeft dankzij jullie fietsclubjes! Er zijn altijd mensen die gemotiveerd moeten worden om op de tweewieler te kruipen. Je kent ze vast wel, dit zijn degenen die juist een extra zetje in de rug nodig hebben! Ga voordat de groepsrit  begint, even langs en neem ze mee! Laat zien dat fietsen het aller- allermooiste is!

Cobbles type fietsers tekst

5: De onvermijdelijke wieltjeszuiger

Deze fietser zit het liefst verscholen diep in de buik van de Grupetto, dat is waar dit type zich als een vis in het water voelt. Dit is de luis in de pels, degene die nooit op kop rijdt. Hij heeft zijn smoesje altijd klaar: gisteren veel te zwaar werk gedaan, door mijn rug gegaan, ik weet de route niet etc… zo kan de wieltjeszuiger nog wel even doorgaan.

Word lid van onze Strava club

Wil je op de hoogte blijven van Cobbles, je vrienden in de gaten houden of misschien de rest de loef afsteken? Of gratis kaarten winnen voor toertochten en andere events? Word dan lid van onze Strava club, het is helemaal gratis!

Mogelijk de grootste fietsmateriaal-freak in Nederland. Jef doet niets liever dan sleutelen aan retro racefietsen. Vooral de extentrieke exemplaren. Zijn liefde voor retrofietsen wordt mogelijk alleen overtroffen door zijn enthousiasme voor Parijs-Roubaix en zijn lijfmerk Colnago.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×