Skip to main content

Het is weer eens slecht weer. Niet fietsen is natuurlijk geen optie, daarom hebben we voor jou drie dingen die je wel- en drie dingen die je niet moet doen bij slecht weer opgesomd.

Artikel gaat verder onder banners 

Onze nieuwe weg toertocht!

  • Zondag 9 juni 2024
  • 90/120/150km uitgepijlde route
  • De mooiste weggetjes en paden door Brabant
  • EARLY BIRDS: Cobbles summer jersey twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Laten we beginnen bij de dingen die je NIET moet doen:

1. Op de trails rijden in de modder

#trailrespect Rijden op modderige en/of natte trails/singletracks zorgt ervoor dat je het parcours kapot rijdt. Ondanks dat het heel leuk kan zijn om er tijdens deze omstandigheden te rijden gaat de kwaliteit van het parcours in een korte tijd snel achteruit. Wil je toch offroad? Kies dan eens voor de bredere bospaden (mits je daar mag fietsen).

(artikel gaat verder onder afbeelding)
cobbles mountainbiken trailrespect utrechtse heuvelrugTrailrespect op de Utrechtse Heuvelrug

2. Rijden met spatborden

Zeg nou zelf: Dit ziet er toch niet uit? Vier andere redenen waarom je niet met een spatbord moet rijden lees je hier. Wil je toch perse met spatborden rijden, ga dan voor een mudguard of ass-saver.

spatborden

3. Met hele harde banden rijden

Tijdens de natte ritten kun je wel wat extra grip gebruiken. Met acht bar de weg op gaan is dan ook zeker niet aan te bevelen. Bij voorkeur doe je zo’n 20% minder druk in je band dan dat je normaal in je band pompt. Op deze manier kan de band zich makkelijker vervormen en heb je dus meer grip.

fietspomp

En nu door naar de dingen die je WEL moet doen bij slecht weer:

1. Een bezoekje aan de sportschool

Krachttrainen en core-stability zijn 2 effectieve manieren om je sterker te maken op de fiets. Dus om eens een dagje binnen te spenderen is helemaal niet erg! Je kan bijvoorbeeld met je partner gaan, zoals hieronder weergegeven. Vijf andere manieren fit te blijven kan je hier lezen.

krachttraining

2. Zwiften

Samen met anderen fietsen, virtueel dan toch, terwijl je fiets niet vies wordt. Dat kan als je gaat zwiften. Zo kan je toch je uurtje(s) maken op een interactieve manier. Je fiets in de trainer zetten en netflixen kan natuurlijk ook.

zwift

3. Liefde geven aan je fiets

Toch liever een dagje rust? Geef je fiets eens wat liefde. Zo kan je tijdens het slechte weer eens (een deel van) je fiets uit elkaar halen en met vers vet en/of lagers en/of kabels weer in elkaar zetten.

Vind je dit allemaal niets? Dan hebben we natuurlijk op onze site meer leesvoer voor je om je tijd te verdrijven.

onderhoud

Word lid van onze Strava club

Wil je op de hoogte blijven van Cobbles, je vrienden in de gaten houden of misschien de rest de loef afsteken? Word dan lid van onze Strava club, het is helemaal gratis!

Gerelateerd artikel

cobbles gerelateerd mountainbiken trailrespect

Krachtpatser van origine, maar buiten werd Ruurd gegrepen door het fietsvirus. Het Zeeuws-Vlaamse polderstoempen verruilde hij voor het Gelderse klimmen. Je vindt Ruurd in het bos, op de weg en het terras, in zijn eeuwige zoektocht naar nieuwe speciaalbiertjes.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×