Skip to main content

Breda is een perfecte uitvalsbasis voor een mooie tocht op de fiets. Er is veel bos waar je in de zomer lekker in de schaduw kunt fietsen, je kunt fietsen langs weilanden en akkers zonder veel verkeer, richting Zeeland om, bij gebrek aan heuvels, over de dijken tegen de wind in te trainen, of richting de rivieren door de prachtige Biesbosch. Hieronder vind je een aantal van mijn favoriete fietsroutes rondom Breda.

Artikel gaat verder onder banners 

Onze nieuwe weg toertocht!

  • Zondag 9 juni 2024
  • 90/120/150km uitgepijlde route
  • De mooiste weggetjes en paden door Brabant
  • Optioneel: Cobbles summer jersey twv €59 voor €29
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

1. Rondje Galder (ongeveer 25 km)

Een perfecte route voor beginners. De route is ongeveer 25km, maar ik fiets hem ook wel eens twee keer achter elkaar, voor een rit van 50km.

Je begint bij het Mastbos en fietst ongeveer de helft van de route langs de Mark. Het is hier wel een beetje oppassen geblazen. Je fietst namelijk tussen de loslopende koeien die niet meteen opzij gaan voor elke wielrenner. Wanneer je de koeien voorbij bent, is het genieten langs het water tot net over de Belgische grens. Na een welverdiende pauze bij één van de Belgische cafeetjes, fiets je langs de Galderse meren weer terug door het bos. Maar let op: het stuk van deze route langs de Mark kan met mooi weer heel druk zijn. Je deelt de weg dan met slingerende kinderen en e-bikes, dus deze route is niet zo geschikt om eens lekker op snelheid te trainen.

Wil je niet te ver maar wel weg uit de stad de natuur in, dan is deze route echt perfect voor jou!

Bekijk de route op Komoot

cobbles fietsroutes breda tekst
Koeien langs de Mark

2. Rondje Roosendaal (ongeveer 65 km)

Deze route van ongeveer 65 km brengt je via het Liesbos en St. Willebrord (“Hét wielerdorp van Nederland”- zie foto) naar Roosendaal, waar je eventueel kunt stoppen voor een lekkere lunch. Via Zundert ga je weer terug naar Breda. Het grootste gedeelte van deze route fiets je tussen de boerderijen, weilanden en akkers. Behalve een tractor zo nu en dan kom je hier dan ook relatief weinig verkeer tegen en kun je echt snelheid maken. Deze route is daardoor ook zeker geschikt om met een groep te fietsen.

Bekijk de route op Komoot

cobbles fietsroutes breda tekst
St. Willebrord: hét wielerdorp van Nederland

3. Willemstad (ongeveer 100 km)

Deze route van ongeveer 100km gaat naar een van de mooiste stadjes in Nederland, Willemstad. Het is één van de twee vestingsteden in de gemeente Moerdijk. Deze route is echt een aanrader als je naast wat lichamelijke beweging zin hebt om wat cultuur te snuiven en de toerist uit te hangen. De mooie uitzichten over het water, de historische gebouwen en vele terrasjes maken Willemstad zeker een bezoekje meer dan waard. En met 100 km op de teller kun je met een gerust hart een biertje op het terras nemen.

Bekijk de route op Komoot

4. Zeeland (120km)

Een klimtraining zal vanuit Breda toch lastig worden. Je kunt misschien ergens een viaduct een aantal keer op en af fietsen, maar dat is niet al te spannend. Hoewel je met de auto redelijk snel in de Veluwe of de Limburgse heuvels staat, wil je soms ook een zware training vanuit Breda zelf doen. Een aanrader is dan om een stuk door Zeeland te fietsen. Via Roosendaal en Bergen op Zoom komt de zee al snel in zicht. Langs het water en over de dijken, waar het altijd hard lijkt te waaien, is het echt heerlijk afzien!

Bekijk de route op Komoot

Een drankje achteraf

Het mooie is dat veel fietsroutes vanuit Breda je langs of door het Mastbos voeren, waar je na je ritje gelijk een drankje kan drinken bij één van restaurants/cafés. De Boschwachter, Huis Den Deijl of de Heeren van Oranje zijn echte aanraders! In het centrum van Breda in de Boschstraat vind je KAMU. Een plek voor goede koffie, lunch en speciale fietsen. Kamu is sowieso een bezoekje waard!

Word lid van onze Strava club

Wil je op de hoogte blijven van Cobbles, je vrienden in de gaten houden of misschien de rest de loef afsteken? Word dan lid van onze Strava club, het is helemaal gratis!

cobbles gerelateerd fietspaden eindhoven

Sarah heeft een passie voor wielrennen en wil graag ook uitbreiden naar mountainbiken en cyclocross. Mooie plekjes ontdekken tijdens lange tochten met terraspauze zijn bij haar favoriet. De route plakt ze dan met een post-it op de bovenbuis.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×