Skip to main content

Wil je graag goedkoop wielrennen of mountainbiken, maar heb je een beperkt budget? Laat je niet tegenhouden! Ankie geeft je drie handige tips om te besparen. Lees verder op Cobbles.

Artikel gaat verder onder banners 

Gravel, snert, trappist & vuurkorven:

  • Zondag 3 november 2024
  • 65 of 90km prachtig gravel
  • De Kempen en het Vlaamse grensgebied
  • Early birds: Cobbles '24 windbody twv €49 cadeau
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Een nieuwe fiets

Allereerst heb je natuurlijk een fiets nodig. Voor een nieuwe racefiets of mountainbike kun je naar de allernieuwste modellen kijken, en je fiets laten afmonteren met de duurste groepen, zoals Shimano Dura Ace. Maar dat wordt al snel te duur. In plaats daarvan kun je eens zoeken naar een mooie tweedehands fiets, met ook een goedkopere onderdelen, zoals Shimano Tiagra. Je kan bijvoorbeeld op Marktplaats zoeken naar een fiets, maar ook fietsenzaken hebben vaak een tweedehands afdeling. Vaak zijn deze fietsen nog in goede staat. Er zitten mooie modellen tussen voor een betaalbare prijs. Vooral als je bij een fietsenzaak een tweedehands fiets koopt, zijn ze in goede staat. Als je op Marktplaats je tweedehands fiets koopt, moet je daar zelf een beetje op letten. Deze blogs kunnen je hiermee op weg helpen:

Fietsonderhoud

Het is belangrijk om je fiets goed te onderhouden, want je wil er natuurlijk zo lang mogelijk gebruik van maken. Als je zuinig bent op je fiets, kan die heel lang meegaan. Toch kan je veel op het onderhoud besparen. Daar is wel kennis voor nodig. Zorg ervoor dat je weet hoe je de ketting moet inspuiten, en dat je zelf een lekke band kan verwisselen. Als je weet hoe je je fiets moet onderhouden, en als je zelf onderdelen kan vervangen, bespaart dat een hoop geld. Ook het schoonmaken van je fiets is belangrijk. Vooral bij een mountainbike is dat essentieel, omdat je dan in de modder rijdt. Als je de modder en stof laat zitten, zullen bijvoorbeeld je versnellingen eerder slijten.

Maar ook als je helemaal niks weet over je fiets, behalve dat je er op kan fietsen, dan niet getreurd. Ook jij kan op onderhoud besparen. Er is vast wel een goede vriend, vader, moeder of kennis die je erbij wil helpen. Mochten jullie er samen niet uitkomen, YouTube staat boordevol filmpjes over fietsonderhoud. Dus als je het even niet meer weet, zoek je gewoon even een filmpje op over hoe het moet. Dat is altijd nog goedkoper om de fietsenmaker ernaar te laten kijken. Je moet alleen wel de tijd ervoor hebben.

Kleding en accessoires

Met alleen een fiets ben je er nog niet. Je hebt namelijk ook fietskleding nodig. Ook dit hoeft helemaal niet duur te zijn. Je kan prima bij winkels als de Decathlon of Lidl je fietskleding kopen. Dit is vaak van een prima kwaliteit. Ook kun je daar voor je helm, schoenen en handschoenen en dergelijke terecht. Wil je liever in merkkleding rondrijden. Ook dat kan goedkoop! Op Marktplaats wordt veel merkkleding aangeboden voor een zacht prijsje. En ook daar kun je rondneuzen opzoek naar schoenen, helmen en zo. Pas wel op met het kopen van een tweedehands helm: het piepschuim in helmen wordt na verloop van tijd hard, waardoor helmen na een paar jaar niet meer bruikbaar zijn. Ook kan er natuurlijk al eens mee gevallen zijn, terwijl je dat niet ziet. Deze kan je dus beter nieuw kopen.

Word lid van onze Strava club

Wil je op de hoogte blijven van Cobbles, je vrienden in de gaten houden of misschien de rest de loef afsteken? Word dan lid van onze Strava club, het is helemaal gratis!

Gerelateerd artikel

cobbles wat kost wielrennen gerelateerd

Toen haar zussen een racefiets hadden, begon het bij Ankie ook te kriebelen. Sinds haar twaalfde racet ze ermee rond en gelijk fietste ze de Stelvio op. Tegenwoordig is het niet anders: in de Nederlandse polders trainen om in de zomer de Alpenreuzen te trotseren.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×