Een steile klim of afdaling ga je in omgeving Amsterdam niet vinden. Wél is de hoofdstad een goede uitvalsbasis voor een uitdagende fietstocht. Deze vijf routes mag je niet missen!

Scroll verder voor de rest van het artikel

Word abonnee

We sturen ca. 2 keer per maand een e-mail met artikelen
cobbles-strava-club-icon

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Door naar Strava

Vind je Cobbles gaaf? Kijk ook eens op

Fietsend netwerken

  • Vind zakelijke fietsers online
  • Plan een fietsrit in
  • Word zakelijke fietsvrienden
Meer info

Ik geef je steeds een schatting van de kilometers, vanaf een andere plek in Amsterdam zal het natuurlijk in een ander kilometeraantal resulteren.

1. De Ronde Hoep (30km)

Er is geen Amsterdammer die deze route niet kent: de Ronde Hoep. Een rondje van maar 16 kilometer, wat zich kenmerkt door een gebrek aan drempels en stoplichten en waar enkel bestemmingsverkeer rijdt. Door de korte afstand zeker geen geschikte route voor een duurtraining, maar wél een heerlijk rondje voor een doordeweekse avond. De weg ernaartoe is namelijk ook behoorlijk fijn en vanuit de stad kom je toch nog op zo’n 30 tot 40 kilometer in totaal.

(tekst gaat verder onder afbeelding)
cobbles wielrennen routes amsterdam ronde hoep
De Ronde Hoep

Artikel gaat verder onder banners

2. Vinkeveense Plassen (45km)

Deze route is een uitbreiding op de Ronde Hoep: bij restaurant ‘De Voetangel’ sla je linksaf richting Abcoude. Bij de splitsing die volgt ga je rechts en fiets je een heerlijk langgerekt stuk pal naast de A2. Bij Vinkeveen sla je rechtsaf en fiets je dwars door de Vinkeveense Plassen: de perfecte plek voor een sprint! Uiteindelijk kom je weer uit op de Ronde Hoep.

(tekst gaat verder onder afbeelding)
cobbles wielrennen routes amsterdam ronde vinkeveense plassen
Ronde Vinkeveense Plassen

3. Amsterdam Rijnkanaal (50km)

Met je verstand op nul kilometers knallen? Rijd dan vanaf het Flevopark via IJburg in de richting van Loenen aan de Vecht. Je fietst de eerste helft van de route in een lange, rechte lijn langs het Amsterdam Rijnkanaal. Iets voorbij Loenersloot verlaat je de Westkanaaldijk om tussen de weilanden terug te fietsen via Baambrugge, Abcoude en Driemond. Leuk detail: deze hele route is één Strava Segment genaamd ‘King of the Road’.

(tekst gaat verder onder afbeelding)
cobbles wielrennen routes amsterdam rijnkanaal
Amsterdam Rijnkanaal

4. Retourtje Marken (60km)

Nederland ligt vol met water, daar horen dus wat eilanden bij. Het vissersdorpje Marken is voor vele Amsterdamse wielrenners het keerpunt van hun rit. Er is namelijk maar één weg naar en van het eiland. Fiets op de heenweg langs het water van het IJmeer en fiets over heerlijk langgerekte en geasfalteerde paden terug via Monnickendam.

(tekst gaat verder onder afbeelding)
cobbles wielrennen routes amsterdam retour marken
Retourtje Marken

5. Markermeer (160km)

Fiets je graag op asfalt, heb je een hekel aan stoplichten, zoek je een overzichtelijke route en ben je niet bang voor een beetje wind? Dan is het ‘Rondje Markermeer’ de route bij uitstek. Een echte ‘Amsterdamse route’ kunnen we deze rit van 150 kilometer niet noemen. Je fietst namelijk al snel Amsterdam uit richting Lelystad. Vanaf daar vervolg je je route over de Houtribdijk* richting Enkhuizen en fiets je langs de andere kant van het Markermeer terug. Lees hier over mijn belevenissen tijdens deze route.

(tekst gaat verder onder afbeelding)
cobbles wielrennen routes amsterdam ronde markermeer
Ronde Markermeer

*De Houtribdijk is helaas tot zomer 2019 gesloten door werkzaamheden van Rijkswaterstaat.

Weet jij nog goede routes of leuke fietspaden rondom Amsterdam?

Laat het ons weten via je favoriete social media kanaal: FacebookInstagram of Strava. Of neem contact met ons op.

Gerelateerd artikel

Een keertje ergens anders fietsen? Rondom Eindhoven zijn genoeg mooie plekjes te vinden op de fiets!

cobbles gerelateerd fietspaden eindhoven

 

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

cobbles partner nl tour rides toertochten
lezyne
cobbles partner bikester logo
cobbles partner wahoo logo
cobbles partner ERE Research logo
cobbles partner SQ lab logo