Skip to main content

Bikepacking is ontzettend gaaf, maar tijdens zo’n lange tocht kan er veel misgaan en heb je over het algemeen veel spullen nodig. Welke bikepacking essentials mag je écht niet vergeten? Jeroen legt het je even uit.

Artikel gaat verder onder banners 

Onze nieuwe weg toertocht!

  • Zondag 9 juni 2024
  • 90/120/150km uitgepijlde route
  • De mooiste weggetjes en paden door Brabant
  • Optioneel: Cobbles summer jersey twv €59 voor €29
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

1. Multitool

Vele wielrenners hebben vaak geen multitool bij of eentje zonder kettingpons. Schaf een goede multi tool aan waarmee je de meeste problemen van je fiets kan verhelpen. Bij sommige fietsen heb je daarvoor ook torx nodig.

(Tekst gaat verder onder foto)

cobbles bikepacking essentials multitoolMet een multitool kun je de meeste simpele reparaties onderweg uitvoeren

2. Fietsslot

Zeker als je alleen gaat fietsen ga je op sommige momenten je fiets alleen moeten laten. Dit kan zijn in het hotel of bij de supermarkt om eten in te slaan voor onderweg. Het is daarom aan te raden om een hangslot mee te nemen. Hierdoor kun je met een gerust hart je fiets achterlaten terwijl je een voorraad eten inslaat.

3. Bandenplaksetje

De meeste mensen nemen tegenwoordig vaak alleen nog een binnenband mee, wat voor de ritten in Nederland maar ook daarbuiten vaak voldoende is. Tijdens het backpacken kom je echter weleens op onverharde paden terecht en in zelfs onbewoonde gebieden. Zorg daarom dat je altijd een aantal plakkers bij je hebt, zodat je nog thuis kunt komen. Weegt niets en kan je redding zijn. Mocht je dan echt zestien lekke banden krijgen, kun je ook nog een briefje van vijf gebruiken. Ja echt. Vijftig kan natuurlijk ook als je Dan Bilzerian heet. Het vijfje doe je tussen je binnen- en buitenband op het punt van het lek. Goedkoper dan een nieuwe binnenband!

(Tekst gaat verder onder foto)

cobbles bikepacking essentials bandenplaksetEen bandenplaksetje is absoluut essentieel

4. Missing link / quick link

Mocht je je ketting breken onderweg dan wil je hem natuurlijk kunnen repareren. Zoals hierboven vermeld heb je een multitool met kettingpons bij je, maar daar ben je er nog niet. Je hebt ook een missing link nodig om hem te kunnen maken. Vaak red je het hier zelfs zonder kettingpons al mee. Altijd meenemen dus!

5. Fietsverlichting

Je plant je ritten vooruit en hebt ruim de tijd. Toch gaat er onderweg iets mis. Je breekt bijvoorbeeld je ketting in tweeën, hebt een aantal lekke banden of er zijn omleidingswegen. Het is daarom aan te raden om goede fietsverlichting mee te nemen. In de bergen kan dit ook handig zijn waar je soms door lange tunnels moet. Maak jezelf zichtbaar voor de auto’s, want de lokale weggebruikers rijden vaak hard over deze wegen.

(Tekst gaat verder onder foto)

cobbles bikepacking essentials fietslampjesEen goede lamp is heel belangrijk, mocht je ooit in het donker terechtkomen. Zien en gezien worden!

6. Wc-papier

We hebben het allemaal gezien bij Tom Dumoulin: soms moet je ineens naar de wc. Zeker als je gaat bikepacken in het buitenland en je met ander eten dan je gewend bent te maken krijgt. Daarnaast lever je elke dag een grote inspanning, dit kan zorgen voor darmklachten. Als je dan in een afgelegen gebied bent is het handig als je zelf wat bij hebt. Dan blijft je zeem in elk geval relatief schoon.

Wat vind jij bikepacking essentials?

Zijn er meer dingen die we niet mogen vergeten? Laat het ons weten via je favoriete social media kanaal: FacebookInstagram of Strava. Of neem contact met ons op.

Gerelateerd artikel

Welke fiets moet je meenemen in welke bikepacking situatie? Ontdek het snel:

cobbles gerelateerd bikepacking welke fiets

Wat ooit begon met de Rabo Dikke Banden Race mondde uit in koersen, toertochten, veldritten en fietsvakanties. Jeroen geniet ervan hard te trainen, zo nu en dan een koers te rijden en andere renners klaar te stomen voor wedstrijden. Je vindt Jeroen zowel op de weg als in het bos.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×