Skip to main content

In september begint het mountainbike toertocht seizoen weer. Met twee tot drie tochten per weekend is er keuze genoeg. Ron selecteerde de gaafste mountainbike toertocht van elk weekend voor je.

Artikel gaat verder onder banners 

Onze nieuwe weg toertocht!

  • Zondag 9 juni 2024
  • 90/120/150km uitgepijlde route
  • De mooiste weggetjes en paden door Brabant
  • Optioneel: Cobbles summer jersey twv €59 voor €29
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Omslagfoto: Wierdense Veld (Hemink Hellendoornse Bergrit), foto door Martin Pieters

1. De Grensland Marathon, 3 september

De Grensland Marathon is een mooie tocht op de Nederlands-Duitse grens bij Tubbergen. Je hebt de keuze tussen een route van 55, 75 of 100 kilometer. De route voert je dwars door een natuurgebied heen en is afwisselend met singletracks, bossen, heidevelden, beklimmingen en zandwegen. Hoewel het geen wedstrijd en het er gemoedelijk aan toe gaat testen veel marathon rijders hier hun benen na de zomervakantie periode.

http://www.grenslandmarathon.nl/

(tekst gaat verder onder foto)

cobbles mountainbike toertocht september 2017 grensland marathonGrensland Marathon

2. Green Mountain Tour ATB, 9 september

Deze tocht biedt ruimte voor zowel mountainbikers als wielrenners, wij gaan hier uiteraard voor de keuze ‘ATB’. De mountainbiker kan kiezen tussen routes van 40, 55 en 75 kilometer. De route gaat over het hoogste punt van Drenthe, de VAM berg. Een uitdaging met stijgingspercentage van 23% met tijdmeting.

Dit jaar vindt de tweede editie van de Green Mountain Tour plaats. Ik heb vorig jaar niet de kans gehad hem zelf te rijden, maar met drie NTFU sterren en met de informatie die op de mooie website prijkt moet dit haast wel een topper zijn!

Bij de finish is het gezellig met een BBQ en muziek. Er is zelfs wat vermaak voor de kinderen wanneer papa zich uitleeft op de route. Maar die berg, die roept!

http://greenmountaintour.nl/

(tekst gaat verder onder foto)

cobbles mountainbike toertocht september 2017 green mountain tour VAM bergGreen Mountain Tour, foto: Pankey Fotografie

3. De Mh2d (Mergelheuvelland tweedaagse) 16 & 17 september

Een echte klassieker. Je kunt op zaterdag en zondag rijden en hebt de keuze tussen 35, 50, 70km en op zaterdag ook 100km. Ook bij deze tocht is er in hetzelfde weekend een versie voor de wielrenners onder ons.

Omdat het zo’n mooie tocht is en dus erg populair, moet je er erg snel bij zijn met inschrijven. Ondanks de grote drukte tijdens de tocht is alles perfect geregeld, tot een grote partytent bij de finish aan toe.

Inmiddels heb ik deze tocht drie keer gereden (steeds een lang weekend met overnachting) en het was elke keer weer de moeite waard. Een echte aanrader dus, met niet alleen maar het mooie heuvellandschap van Zuid-Limburg, maar zelfs een stuk wat door de mergelgrotten heen gaat!

https://www.mh2d.nl/

4. Hemink Hellendoornse Bergrit , 24 september

In deze mountainbike toertocht heb je de keuze uit 35 en 65 km. Volgens de organisatie is de Hemink Hellendoornse Bergrit een tocht om weer te wennen aan de mountainbike. Een beetje raar dus, want wij rijden natuurlijk het hele jaar op de mountainbike. De route loopt over en rond de Sallandse heuvelrug, dus er kan ook lekker pittig geklommen worden. Ook deze tocht heeft drie NTFU sterren, dus dan weet je dat alles prima geregeld is.

http://www.toer.cc75.nl/cc75/de-hemink-hellendoornse-bergrit/

Heb jij nog mountainbike toertocht aanraders?

Bijvoorbeeld voor oktober? Of andere tochten in september? Laat het ons weten via je favoriete social media kanaal: FacebookInstagram of Strava. Of neem contact met ons op.

Gerelateerd artikel

Tijdens toertochten is er nog wel eens wat onderlinge strijd tussen mountainbikers, bijvoorbeeld tijdens het inhalen. Lees hier over de strijd tussen snelle en langzame mountainbikers:

Cobbles mountainbiken trailrespect

Momenteel is hij het oudste lid van Cobbles, mountainbiker en fanatieker dan verstandig is voor zijn leeftijd, maar Ron kan niet zonder sport. Ron combineert plezier met snelheid en wanneer hij niet wordt geplaagd door blessures rijdt hij soms een wedstrijdje bij de amateurs.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×