Skip to main content

Eindhoven is niet alleen technisch, maar ook zeer sportief! Dat blijkt uit de grote groepen fietsers die regelmatig rondom Eindhoven fietsen. Marjolijn vertelt je over de mooiste fietspaden rondom Eindhoven.

Artikel gaat verder onder banners 

Onze nieuwe weg toertocht!

  • Zondag 9 juni 2024
  • 90/120/150km uitgepijlde route
  • De mooiste weggetjes en paden door Brabant
  • Optioneel: Cobbles summer jersey twv €59 voor €29
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Even wennen

Eindhoven is misschien even wennen voor degenen die gewend zijn in andere gebieden te fietsen. Ikzelf kwam uit Nijmegen en mistte de eerste maanden ontzettend de heuvels en de dijken. Maar door regelmatig met anderen te fietsen of routes van anderen na te rijden heb ik langzaamaan de mooie fietspaden rondom Eindhoven ontdekt. Die zijn er namelijk genoeg!

Tekst gaat verder onder de afbeelding

4 gave fietspaden rondom eindhoven routes beginner fietspaden rondom eindhoven liggende foto3

Fietspaden rondom Eindhoven top 4:

1. Leenderbos

Door het Leenderbos (op 15 km van Eindhoven) loopt een prachtig breed geasfalteerd pad. Breed genoeg om ook op zondag om de vele fietsers te slalommen. Het is een prachtig pad door bossen. Richting het eind van het pad wordt je getrakteerd op vergezichten over de heide en de route eindigt bij De Sint-Benedictusabdij, beter bekend als de ‘Achelse kluis’ (heerlijke pauzeplek!). Ben je wat avontuurlijker ingesteld dan valt er in het Leenderbos nog heel veel smalle mooie gravelpaadjes te ontdekken. Dit fietspad is een echte aanrader en behoort daardoor zeker in de top 4 van fietsenpaden rondom Eindhoven.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

4 gave fietspaden rondom eindhoven routes beginner fietspaden rondom eindhoven liggende foto2

2. De Malpie

De Malpie (16 km) ontdekte ik een keer bij toeval, maar sindsdien regelmatig de route gekozen. Een smal slingerpad gaat hier door de bossen en over heide. Als je echt op de relaxte toer bent staan er genoeg bankjes (al dan niet aan één van de mooie plassen) om even uit te rusten. Niet geschikt om in een groep hard overheen te rijden door de vele bochtjes, weinig zicht vooruit en regelmatige tegenliggers.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

4 gave fietspaden rondom eindhoven routes beginner fietspaden rondom eindhoven liggende foto5

3. Boerderijenrondjes

In de omgeving van Eindhoven liggen allerlei typisch Brabantse dorpjes. Sommige bestaan maar uit enkele huizen. Of eigenlijk vaak boerderijtjes. Mooie langgevelboerderijen met rieten daken. Laatst hebben we van iemand een ‘Brabants boerderijenrondje’ gejat waarbij we ruimschoots op mooie dorpjes en boerderijen zijn getrakteerd. Ook heb ik laatst zelf een route getekend langs vele boerderijtjes, maar in deze grote ronden ook de Loonse- en Drunense duinen en de dijken tussen Den Bosch en Oss weten te integreren. Ofwel fiets je ver genoeg naar het noorden dan kom je genoeg moois tegen. Een terechte nummer 3 in de fietspaden rondom Eindhoven top 4.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

4 gave fietspaden rondom eindhoven routes beginner fietspaden rondom eindhoven liggende foto6

4. België

Fiets je juist naar het zuiden en gaan de Brabantse landerijen je toch iets vervelen dan sta je binnen no time buiten de landsgrenzen en fiets je heerlijk over de hobbelende wegen in België. Genoeg mooie bospaadjes en groene paden langs eindeloze kanalen te vinden daar. En als je maar ver genoeg blijft doorfietsen kom je vanzelf wel weer in de heuvels uit.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

4 gave fietspaden rondom eindhoven routes beginner fietspaden rondom eindhoven liggende foto1

Terug in Eindhoven

Ben je zo enthousiast dat je speciaal naar Eindhoven komt om te fietsen, dan is het natuurlijk wel zo lekker om met een drankje (en hapje) af te sluiten. Eenmaal terug in Eindhoven zijn er genoeg leuke, gezellige terrassen, maar een aanrader met de fiets is Wielercafé Velosoof. Handige rekken om je fiets stallen, genoeg ruimte, mooie fietsatmosfeer en heerlijke koffie, speciaalbier of burgers!

Welke fietspaden rondom Eindhoven horen volgens jou nog in dit lijstje?

Mis jij fietspaden rondom Eindhoven in dit lijstje? Laat het ons weten via je favoriete social media kanaal: FacebookInstagram of Strava. Of neem contact met ons op.

Gerelateerd artikel

4 fietspaden rondom eindhoven routes fietspaden rondom eindhoven gerelateerd artikel

Ooit begonnen met wielrennen door een weddenschap om de Elfstedentocht te rijden. Inmiddels balanceert Marjolijn tussen lekker toeren en koersen knallen. De ene dag rijdt ze een toertocht met hoog terrasgehalte, de andere dag leeft ze naar een grensverleggende uitdaging toe.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×