Skip to main content

Op zoek naar een mooi Vaderdag cadeau voor wielrennen of mountainbiken? Geef je kids dan dit lijstje met tien tips voor een tof Vaderdag cadeau. Natuurlijk blijft de tekening van de fietsende papa of een in elkaar gefreubeld werkstukje ook mooi, maar wanneer de kids wat ouder zijn en wat budget hebben, kun je jezelf wat meer gunnen!

Artikel gaat verder onder banners 

Onze nieuwe weg toertocht!

  • Zondag 9 juni 2024
  • 90/120/150km uitgepijlde route
  • De mooiste weggetjes en paden door Brabant
  • Optioneel: Cobbles summer jersey twv €59 voor €29
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

1. Strava Premium

Wie gebruikt er nou geen Strava? Waarschijnlijk het leeuwendeel wel. Ik loer al jaren naar een premium abonnement maar dat is best kostbaar (€55,99 per jaar). Toch zou ik het wel eens willen proberen. Dat kan al voor €7,99 per maand.

cobbles-wielrennen-mountainbiken-vaderdag-cadeau-strava-premieum

2. Ruud Bakker Le Tour crème

Wanneer je veel fietst, zeker wanneer het nat is, kun je zitvlak problemen krijgen. Tot de fameuze ‘derde bal’ aan toe! Met een goede zitvlakcrème kun je veel ellende voorkomen. De crème van (wijlen) Ruud Bakker is meer dan prima. Zelfs na het fietsen, wanneer ik een geïrriteerde huid heb, gebruik ik deze omdat mijn huid dan sneller herstelt. Deze crème is niet het meest ‘leuke’ cadeau om te geven maar met deze prijs is er nog genoeg ruimte voor een ander Vaderdag cadeau. Voor de prijs hoef je het in ieder geval niet te laten! Voor € 8.95,- (ex verzenden) voorkom veel zitvlak problemen.

cobbles-wielrennen-mountainbiken-vaderdag-cadeau-ruud-bakker-le-tour-creme-zitvlak

3. Loksak

Iedereen heeft tegenwoordig een smartphone bij zich tijdens een rit en de meesten zijn nog waterbestendig. Een Loksak biedt de perfecte oplossing. De Loksak is honderd procent waterdicht en biedt iedereen de mogelijkheid veilig je smartphone in je achterzak te steken, ook tijdens een buitje. Loksaks worden zelfs gebruikt door de forensische recherche om bewijsmateriaal in te bewaren. Gegarandeerd waterdicht! Bij Beversport heb je verschillende opties voor maten, met bijbehorende prijzen.

10x toffe vaderdagcadeau's wielrennen lijstje vaderdagcadeau's liggende foto5

4. Leesvoer: Draag Nooit Een Gele Trui

Draag Nooit Een Gele Trui (en andere wetten voor de bloedfanatieke wielertoerist) is een erg grappig boekje over de ongeschreven regels van het wielrennen en de types die je op de racefiets tegenkomt. Het is vlot geschreven en met een flinke knipoog naar de wielerwereld en de wielercode. Een echte aanrader! Voor € 17,95 kijk je voor altijd anders naar je collega-wielrenners. Een perfect Vaderdag cadeau, te gebruiken tijdens een vakantie of als vulling voor je koffietafel.

cobbles-wielrennen-mountainbiken-vaderdag-cadeau-draag-nooit-een-gele-trui-boek

5. Makkelijk mee te nemen fiets (display) racefietsstandaard of mountainbikestandaard

Een fietsstandaard is niet alleen makkelijk voor thuis, maar ook voor een fietsweekend of een vakantie. Je fiets rolt nooit meer ongewenst weg! Daarnaast is het super handig voor dagelijks onderhoud. Voor €11,99 heb je al een Trivio Display Fietsstandaard op Mantel.

10x toffe vaderdagcadeau's wielrennen lijstje vaderdagcadeau's liggende foto3

6. Squirt (kettingsmeer)

Squirt is al meerdere keren als beste kettingsmeer uitgeroepen, door diverse magazines. Ik ben dus niet de enige! Elke keer na een fietsrit of het schoonmaken van mijn ketting smeer ik hem heel lichtjes in met Squirt en draai ik de ketting even rond. Slechts één minuutje werk, maar maximaal effect! De volgende dag is de Squirt goed ingetrokken, zonder vette laag achter op je ketting achter te laten. Daar kan dan ook geen vuil in blijven hangen en loopt de ketting dus als een zonnetje. Te koop bij je local bike shop voor ongeveer €11 of te bestellen op Wiggle. Niet al te duur, dus er is nog ruimte voor een tweede Vaderdag cadeau!

cobbles-wielrennen-mountainbiken-vaderdag-cadeau-squirt-long-lasting-dry-lube-kettingsmeer

7. Stan’s Race Sealant

Op mijn mountainbike rijd ik al jaren tubeless, zonder binnenband dus. Het resultaat is een lichter wiel, minder rolweerstand en zelfdichtende gaatjes bij lek rijden (je rijdt dus eigenlijk niet meer lek). Daarbij gebruik ik Stan’s Race Sealant. Bij een klein gaatje dicht de band zich zelf en vaak merk je pas thuis bij controle dat je lek hebt gereden. De Race variant heeft grotere kristallen en dicht dus nog beter voor een paar euro meer. Stan’s Race Sealant is te verkrijgen voor €29,95 op Wiggle.

10x toffe vaderdagcadeau's wielrennen lijstje vaderdagcadeau's liggende foto10

8. CO2 patroon houder

Tijdens een mountainbikemarathon of wedstrijd tape ik vaak een binnenband aan mijn frame, voor het geval dat. Daarnaast heb ik CO2 patronen met een pompstukje en bandenlichters in mijn achterzak. Het nadeel hiervan is dat het tegen elkaar aan ketst en daardoor geluid produceert. Met onderstaande set, de Topeak Airboost Race Pod, kun je twee patronen met bandenlichters aan je zadelpen ‘tapen’ en er is dan nog ruimte voor een binnenbandje. Probleem opgelost. Voor deze oplossing betaal je €29,95 op Mantel of Futurumshop.

Een goedkopere variant is er één waar je de CO2 patronen aan je bidonhouder monteert (maar dan zit je nog wel met de binnenband en de bandenlichters). Een zadeltasje is natuurlijk ook een optie, maar daar zijn de meningen over verdeeld (weer die prachtige wielercode).

10x toffe vaderdagcadeau's wielrennen lijstje vaderdagcadeau's liggende foto1

9. HideMyBell Garmin houder

Ik heb mijn Garmin Edge op mijn stuurpen, maar een speciale Garmin houder is toch wel een stuk mooier, met name op de racefiets. Wanneer je op de racefiets zit, zul je ook te maken krijgen met andere weggebruikers, zoals voetgangers en andere fietsers. Die vinden het vaak prettig om tijdig gewaarschuwd te worden, het liefst met een bel en niet met een “HEY!” Echter, weer volgens de wielercode, willen veel wielrenners geen lelijke bel op hun gesoigneerde fiets monteren. Deze Garmin houder lost dat probleem voor je op! Je bestelt hem voor €26,95 op Futurumshop.

cobbles-wielrennen-mountainbiken-vaderdag-cadeau-hidemybell-garmin-houder

10. Momentsleutel

Fiets je op een carbon fiets? Dan kun je eigenlijk niet meer zonder een momentsleutel. Normaal moet je oppassen dat je bij het aandraaien van je boutjes de boel niet kapot draait. Weg garantie. Een momentsleutel neemt deze zorg van je weg. Voor €24,95 heb je al een momentsleutel op Futurumshop. Nu we toch bezig zijn met tips: gebruik ook eens wat carbon pasta wanneer je je boutjes aandraait. Het voorkomt irritant gekraak en je boutjes zitten net wat beter vast.

cobbles-wielrennen-mountainbiken-vaderdag-cadeau-momentsleutelWelk Vaderdag cadeau heb jij in gedachten?

Heb je nog aanvullingen? Heb jij dé perfecte tip voor een Vaderdag cadeau voor wielrennen of mountainbiken? Laat het weten via je favoriete social media kanaal: Facebook, Instagram of Strava.

Gerelateerd artikel

Ben jij benieuwd welke gekke en goedkope fietsbrillen je kan kopen op AliExpress? Lees dan snel verder:

10x toffe vaderdagcadeau's wielrennen lijstje vaderdagcadeau's gerelateerd artikel

Momenteel is hij het oudste lid van Cobbles, mountainbiker en fanatieker dan verstandig is voor zijn leeftijd, maar Ron kan niet zonder sport. Ron combineert plezier met snelheid en wanneer hij niet wordt geplaagd door blessures rijdt hij soms een wedstrijdje bij de amateurs.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×