Skip to main content

In Poppel is sinds kort een nieuw café geopend: Biertuin Poppel. Perfect om even te pauzeren tijdens een rit op een mooie dag. Drink er een biertje, koffie of limonade.

Artikel gaat verder onder banners 

Onze nieuwe weg toertocht!

  • Zondag 9 juni 2024
  • 90/120/150km uitgepijlde route
  • De mooiste weggetjes en paden door Brabant
  • EARLY BIRDS: Cobbles summer jersey twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Sinds vorig jaar loop ik al met een blessure in mijn knie, wat later uit mijn heup bleek te komen. Daardoor heb ik een hele poos niet of nauwelijks gefietst. Maar vandaag was het zo’n mooi weer dat er gewoon gefietst moest worden! De ritjes die ik gemaakt heb waren allemaal ongeveer 20km; vandaag stond er 38 op het programma. Daarom hadden we twee pauzes ingepland.

De route zat in mijn hoofd. Na de eerste stop fietsten we echter al meteen verkeerd. Dit bleek echter in ons voordeel uit te pakken, want na een paar honderd meter kwamen we een leuk cafeetje tegen!

Biertuin Poppel

Een café is misschien verkeerd verwoord: zoals de naam al doet vermoeden is alles buiten. Perfect voor een mooi-weer-rit dus. De tuin staat vol met picknicktafels waaraan je kan zitten. Onder de overkapping kun je ook aan normale tafeltjes zitten. Voor de ouders onder ons is er zelfs een picknicktafeltje voor de kids! Er hangt een lekker relaxte sfeer door de muziekinstallatie die vrolijke deuntjes verzorgt terwijl je je biertje drinkt.

cobbles-bier-biertuin-poppel-tuincobbles-bier-biertuin-poppel-1cobbles-bier-biertuin-poppel-kinderencobbles-bier-biertuin-poppel-bar

De bierkaart

De bierkaart bij Biertuin Poppel is zoals je van de Vlamingen verwacht erg goed! De kaart staat bomvol met lekkere lokale biertjes. Ik heb inmiddels een paarhonderd soorten speciaalbier op, maar de meeste speciaalbiertjes op de kaart kende ik nog niet. Ideaal voor fietsers dus, gezien zowat alle wielrenners en mountainbikers tevens craft bier connaisseurs zijn.

Naast bier kun je natuurlijk nog van alles bestellen, zoals een lekkere verse kop koffie of een koud glas limonade.

cobbles-bier-biertuin-poppel-pokerfacecobbles-bier-biertuin-poppel-bierkaart-1cobbles-bier-biertuin-poppel-bierkaart-2

2017

Gezien we verkeerd waren gefietst en toen Biertuin Poppel tegen het lijf liepen, was het sowieso al een toevallige ontdekking. Het feit dat ze pas sinds een aantal weken geopend zijn maakte het nog toevalliger!

cobbles-bier-biertuin-poppel-openingstijden

Praktische info

Je kunt in het weekend terecht voor een biertje, vanaf vrijdag 13:00 uur. Pinnen is niet mogelijk, maar de pinautomaat in het centrum van Poppel is maar een minuutje fietsen. Verder zijn er wc’s aanwezig om even de blaas te legen voor je je rit weer voortzet.

Waar drink jij je biertje?

Ken jij nog een perfecte plek om onderweg een lekker biertje of na je rit een goede hersteltripel te drinken? Laat het ons weten via je favoriete social media kanaal: Facebook, Instagram of Strava.

Gerelateerd artikel

In Breda kwamen we eerder een leuk koffietentje tegen, met een heerlijke fietsvibe: KAMU.

cobbles-koffie-kamu-breda

Hij begon ooit op de mountainbike, maar uiteindelijk is daar ook een racefiets en een gravelbike bijgekomen. Daan maakt voor iedere rit een nieuwe route en is een rasechte toerder. Genieten staat voorop! Een biertje of een koffietje op het terras misstaat niet in Daans ideale rit.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×