Skip to main content

In de komende maand zijn er weer allerlei toertochten die ons over het asfalt door ons prachtige land voeren. Bianca geeft vijf tips voor heerlijke toertochten in mei en juni!

Artikel gaat verder onder banners 

Onze nieuwe weg toertocht!

  • Zondag 9 juni 2024
  • 90/120/150km uitgepijlde route
  • De mooiste weggetjes en paden door Brabant
  • EARLY BIRDS: Cobbles summer jersey twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Omslagfoto: Tim Buitenhuis, Jan Janssen Classic 2016

cobbles-toertochten-la-trappe-abdijentocht-2017

21 mei: Abdijentocht La Trappe

De eerst toertocht is een last-minute tip: morgen al kun je deelnemen aan een tocht die je de mooiste plekjes van Brabant laat zien. De start is bij het Trappistenklooster de Koningshoeven, waar het voor iedereen bekende La Trappe gebrouwen wordt. Ook is er de mogelijkheid om in Hoogeloon en in Valkenswaard te starten.  Een tocht die je niet mag missen!

Info en inschrijven

cobbles-toertochten-grenslandklassieker-2017

28 mei: Roger Wijnen Grenslandklassieker

Tijdens deze bijzondere tourtocht rijdt je zowel langs en over de Belgisch-Nederlandse grens als de Nederlands-Duitse grens. Daarnaast rijdt je door het prachtige landschap rond de Maas en zul je – we begeven ons immers in het zuiden van het land – een aantal klimmetjes moeten overwinnen. Er zijn drie verschillende routes uitgezet met een verschillend aantal hoogtemeters. Ga jij lekker rustig genieten van het landschap of ga je voor de ultieme uitdaging tijdens de monster-rit met ruim 2000 hoogtemeters? Er is ook een speciale tocht voor de dames, van 80 km!

Info en inschrijven

cobbles-toertochten-theo-de-rooij-classic-2017

3 juni: Theo de Rooij classic

Je zal het niet verwachten, maar tijdens deze tourtocht in Overijssel moet je behoorlijk wat klimmen. Met beklimmingen als de Holterberg, de Lemelerberg en de Nijverdalseberg maak je zo’n 900 hoogtemeters. Je bevindt je tijdens deze tocht in de mooiste delen van Overijssel en zal kennis maken met de Sallandse Heuvelrug, een favoriet van onze eigen Pascal. Deze tourtocht is dan ook zeker een aanrader!

Info en inschrijven

17 juni: 13 heuvelentocht

Tijdens deze tocht bezoek je drie verschillende provincies (Noord-Brabant, Gelderland en Limburg) en maak je ook nog een uitstapje naar Duitsland. Je wordt geleid over mooie, rustige weggetjes tussen weilanden, bossen en dijken. Ook zal je je begeven in het heuvellandschap rondom Groesbeek en Berg en Dal.

Info en inschrijven

cobbles-toertochten-jan-janssen-classic-2017Foto: Tim Buitenhuis, Jan Janssen Classic 2016

24 juni: Jan Janssen classic

Na de start in Wageningen wordt je door de mooiste stukjes natuur in Nederland geleid. Zo kan je genieten van De Rijnvallei, De Hoge Veluwe, de Utrechtse Heuvelrug en de Posbank. Ook hier zul je dus niet ontkomen aan het nodige aantal hoogtemeters.

Info en inschrijven

Bonus – 24 juni: Hel van Ede-Wageningen.

Voor de mountainbikers onder ons: tegelijkertijd met de Jan Janssen classic vind op dezelfde locatie ook de Hel van Ede-Wageningen plaats, waar je over prachtige bospaden wordt geleid en kan afzien op pittige singletracks.

Laat je horen

Heb jij nog goede toertocht tips? Laat het ons weten via je favoriete social media kanaal: Facebook, Instagram of Strava.

Gerelateerd artikel

Verder in het noorden van het land vind een andere legendarische tocht ook bijna plaats, de Fietselfstedentocht!

cobbles-gerelateerd-toertocht-fietselfstedentocht

Al sinds haar achtste fanatiek op de fiets. Bianca houdt er van om het uiterste uit zichzelf te halen. De ene keer uit zich dat in een koers en de andere keer in een lange rit. Doelen stellen en daar vervolgens vol voor gaan, dat is wat Bianca het liefst doet.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×