Skip to main content

Dat wij groot fan zijn van Noord-Brabant, met haar prachtige bossen, betoverende heide, harde klinkers en glad asfalt is geen geheim. Jef genoot zondag tijdens Brabants mooiste dan ook optimaal!

Artikel gaat verder onder banners 

Gravel, snert, trappist & vuurkorven:

  • Zondag 3 november 2024
  • 65 of 90km prachtig gravel
  • De Kempen en het Vlaamse grensgebied
  • Early birds: Cobbles '24 windbody twv €49 cadeau
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

ONYVA

Afgelopen zondag nam ik met een deel van de Tilburgse Cobbles en TSWV de Meet delegatie deel aan Brabants Mooiste 2017. De rit werd georganiseerd door onze vrienden uit Eindhoven, ONYVA. Chapeau voor de organisatie! Het was een prachtige route, met een onvergetelijke lunch diep in het bos inclusief een overheerlijk soepje.

De Meet in de achtervolging!

Prachtige smalle weggetjes, gravel, koers, idyllische bruggetjes en prachtige mensen, dat was het gouden recept zondag. Geen gezeur, gemekker of idioot gedrag. ‘Genieten’ was het codewoord. Van elkaar, de route, de fiets en de goede zorgen.

Brabants Mooiste

Het startschot klinkt rond een uur of negen ‘s ochtends, ons vizier staat in de richting van Helmond gericht. Op een onverhard pad rijden we langs het kanaal. Gravel rijden met hoge carbon velgen! Hierna doemt de Stabrechtse Heide op. Wederom jakkeren we over een aantal mooie zandpaden en genieten we ongetemd.

cobbles-wielrennen-brabants-mooiste-lenzen

Na een korte pauze bij de kluis in Achel en het peloton vanaf de Beverdijk te hebben gadegeslagen zetten we koers richting Vessem. Hier sleutelen we noodgedwongen nog even aan ons materiaal en fix ik mijn contactlenzen onder het genot van de stralende Brabantse zon.

Picknick in het bos

Bij Hilvarenbeek duiken we de bossen in, op zoek naar de warme soep! Bij een pittoreske locatie ergens midden in het bos zaten de coureurs aan houten picknick tafels. Er worden verhalen uitgewisseld, fietsen vergeleken en uitgehongerde lijven gevoed. De soep smaakte goddelijk, merci beaucoup!

Na deze welkome lunch rustig trekt ons peloton zich langzaam op gang naar Tilburg. Het klinkerpavé van de bossen van Gorp vliegt onder de woest draaiende wielen vandaan. Onze lichamen zitten tegen het limiet en met het in zicht komen van Café Berlijn besluiten we de rit af te ronden.

Onder het genot van een verse Paulaner gaan we onder veel gelach over tot de nabespreking en sluiten we de dag af. Iedereen bedankt voor de prachtige dag, super organisatie, de prachtige sfeer en tot snel! ONYVA!

Bekijk ook deze prachtige aftermovie

Laat je horen

Heb jij ook zo genoten? Deel jouw ervaringen op je favoriete social media kanaal: Facebook, Instagram of Strava.

Gerelateerd artikel

Heb jij ook zo genoten van deze prachtige route? Maak dan ook eens zelf een mooie fietsroute door Brabant (of ergens anders)! Check deze 6 tips van Daan om een leuke fietsroute te maken. Degenen die meededen aan Brabants Mooiste herkennen vast nog wat van de foto’s (hint: zijn favoriete pad zat in de route):

cobbles-wielrennen-tips-route-plannen

Mogelijk de grootste fietsmateriaal-freak in Nederland. Jef doet niets liever dan sleutelen aan retro racefietsen. Vooral de extentrieke exemplaren. Zijn liefde voor retrofietsen wordt mogelijk alleen overtroffen door zijn enthousiasme voor Parijs-Roubaix en zijn lijfmerk Colnago.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×