Skip to main content

De 100ste editie van de Giro d’Italia is gisteren van start gegaan met een vlakke etappe van 206 kilometer. Pascal vertelt jullie wat ons te wachten staat de komende weken.

Artikel gaat verder onder banners 

Onze nieuwe weg toertocht!

  • Zondag 9 juni 2024
  • 90/120/150km uitgepijlde route
  • De mooiste weggetjes en paden door Brabant
  • Optioneel: Cobbles summer jersey twv €59 voor €29
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Eerbetoon Michele Scarponi

De 100ste editie van de Giro d’Italia staat voor mij in teken van herdenking. Herdenking van een icoon in de wielersport. Helaas zijn er afgelopen weken meerdere wielrenners overleden, maar in dit geval heb ik het over Michele Scarponi. De winnaar van de Giro d’Italia van 2011 zal deze editie vanuit de hemel moeten aanschouwen. Een aderlating voor het hele peloton, gezien Scarponi bekend stond als een warm en goedlachs persoon. Als eerbetoon zal tijdens deze Giro de iconische Mortirolo omgedoopt worden tot de Scarponi-klim. Een mooi gebaar van de organisatie.

Daalklassement

giro dscarponi wielrennen 100ste editie van de giro ditalia liggende foto.jpgIn de aanloop van deze giro was er naast (en vanwege) het overlijden van Scarponi nog meer opspraak over deze Giro. De organisatie kwam op het ‘ludieke’ idee om een klassement in het leven te roepen voor beste daler. De renner die de hoogste snelheid neer zou zetten zou financieel beloond worden. Gezien het dodelijke ongeluk van Wouter Weylandt in 2011 en het nieuws van Scarponi bleek dit niet een heel goed idee. Na een aantal dagen ophef heeft de organisatie dit ‘klassement’ dan ook maar geschrapt.

Prachtige 100ste editie Giro d’Italia

Ondanks deze treurige gebeurtenissen staat ons ook een hele hoop moois te wachten. Een deelnemersveld die sterker is dan ooit. De beste renners van dit moment verkiezen steeds vaker de Giro boven de Tour. In de 100ste editie starten topfavorieten Quintana, Nibali, Pinot, Thomas, Zakarin, Yates en de Nederlanders Dumoulin, Kruijswijk en Mollema. Een deelnemersveld dat voor spektakel moet zorgen in de bergen en in het eindklassement. Met heroïsche beklimmingen als de Stelvio, de Mortirolo en de Pordoi kan het niet anders dan dat deze Giro vuurwerk oplevert.

Wie is jouw favoriet?

giro dscarponi wielrennen 100ste editie van de giro ditalia liggende fotoEen Giro om naar uit te kijken en een Giro om te gedenken. De ploegenpresentatie, het eerste startschot, de Scarponi-klim het zullen allen gedenkwaardige momenten worden in de 100ste Giro. Met een loodzware laatste week zal er tot de laatste dag gestreden worden voor de roze trui. Hopelijk zitten wij Nederlanders, net als vorig jaar, tot de laatste dagen in spanning maar dan met een beter eind resultaat. Ik ben er klaar voor, de renners zijn er klaar voor, ben jij er ook klaar voor?

Welke renner wordt volgens jou op 28 mei uitgeroepen tot winnaar van de 100ste Giro d’Italia? Laat het weten via jouw favoriete social media kanaal: Facebook, Instagram of Strava.

Gerelateerd artikel

giro dscarponi wielrennen 100ste editie van de giro ditalia gerelateerd artikel

Pascal zal geen zeven keer de tour of vierentwintig sprintetappes in de Giro winnen. Hij is de onmisbare en hardwerkende knecht waar te weinig aandacht voor is. Zijn taak is om een lichtje te schijnen over deze ondergewaardeerde toppers.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×