Skip to main content

Niet alleen in de hooggebergten van Oostenrijk of Zwitserland vind je mooie bikespots. Ook op een paar uurtjes rijden zijn prachtige plekken om te mountainbiken! Jason geeft je twee tips.

Artikel gaat verder onder banners 

Onze nieuwe weg toertocht!

  • Zondag 9 juni 2024
  • 90/120/150km uitgepijlde route
  • De mooiste weggetjes en paden door Brabant
  • Optioneel: Cobbles summer jersey twv €59 voor €29
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

1. Aywaille, België

Aywaille ligt op 2,5 uur rijden van Utrecht. Deze omgeving is vooral bekend onder wielrenners door Col de la Redoute en Luik-Bastenaken-Luik. Onder mountainbikers is Aywaille een stuk minder bekend. Veel mountainbikers zijn bekender met het oostelijker gelegen Malmedy of het zuidelijker gelegen Houffalize. Zonde! In Aywaille vind je ontzettend veel verschillende routes, waarmee je jezelf perfect mee kan vermaken.

Zelf ben ik er veel geweest en ik kom er altijd graag terug. Erg lang zijn de routes niet. Maar als je een beetje getraind ben, kun je natuurlijk meerder routes achter elkaar doen. Hier wat specifieke route tips.

Tussendoor is Aywaille een geschikt plaatsje om op een terrasje te zitten en te lunchen.

Maar informatie over de (uitgepijlde) routes in Aywaille kun je vinden op: http://mtbroutedatabase.be/provluik/aywaille.htm

2. Daun, Duitsland

Op 3,5 uur rijden van Utrecht vind je Daun. Daun is gelegen in de Vulkaneifel, een gebied dat gevormd is door vulkanische activiteit. Je vindt er kraters en kratermeren. Een bijzonder gebied om te mountainbiken. En dat vinden ze in Daun zelf ook!

Daun kent inmiddels een groot netwerk aan moutainbikeroutes. Door middel van knooppunten kun je je eigen route in de Vulkaneifel uitstippelen. De meeste mountainbikepaden zijn niet heel technisch, maar lastige klimmen kom je zeker tegen.

3 Maare

Een bekende route vanuit Daun is de 3- of 5 meren route, die je langs een aantal van de perfecte vulkaanmeren rondom Daun voert.

cobbles-mountainbiken-bikespots-vulkaneifel-daun-lieserpfad

Lieserpfad

Wil je een wat langere tocht met meer uitdaging, ook qua techniek? Kies dan voor het Lieserpfad. Maar let op: het Lieserpfad is tevens een bekende wandelroute. Je zal het pad dan ook delen met de nodige wandelaars, let dus goed op. Je kunt het Lieserpfad een heel stuk richting het zuiden volgen en een bus terug nemen. Een andere optie is om hem maar gedeeltelijk richting het zuiden te rijden, om vervolgens een lus op te draaien en uiteindelijk hetzelfde stuk in tegengestelde richting weer terug naar Daun te rijden.

cobbles-mountainbiken-bikespots-daun-technik-lieserpfad-2

North shore

Een stukje buiten Daun, vind je het het ‘Technik-Parcours’. Een mooi, maar klein, bikepark waar je je technische rijvaardigheden op de mountainbike kunt uittesten. Naast north-shore elementen, vind je er ook rotsachtige afdalingen en drops. Genoeg om jezelf een paar uurtjes te vermaken. Zeker de moeite om te bezoeken als je in Daun bent.

Meer informatie over de knooppunten en het ‘Technik-Parcours’ kun je vinden op http://vulkan.bike/

Laat je horen

Heb jij zelf nog goede tips, voor bikespots waar je medemountainbiker geweest móet zijn? Laat het ons weten via je favoriete social media kanaal: Facebook, Instagram of Strava.

Gerelateerd artikel

cobbles-mountainbiken-bikespots-fietsvakantie

Jason is een avonturier. Wielrennen, mountainbiken, crossen, hij vindt het allemaal mooi. Het liefst fietst Jason iedere dag zo lang mogelijk. Naast het toeren dat Jason leuk vindt, is hij ook actief als wedstrijdwielrenner bij de amateurs.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×