Skip to main content

UPDATE: wegens onvoldoende aanmeldingen gaat het event helaas niet door.

Artikel gaat verder onder banners 

Gravel, snert, trappist & vuurkorven:

  • Zondag 3 november 2024
  • 65 of 90km prachtig gravel
  • De Kempen en het Vlaamse grensgebied
  • Early birds: Cobbles '24 windbody twv €49 cadeau
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Op 25 mei, Hemelvaartsdag 2017, vindt AlleyCross met de Wielergoden plaats, een nieuw soort wedstrijd voor mountainbikers en veldrijders. Het is een wedstrijd die zich richt op fun en waar niet alleen het recht van de snelste geldt, maar waar iedereen kans maakt om te winnen: de AlleyCross komt uit Amerika overwaaien naar Noord-Brabant! Op Hemelvaartsdag 2017 gaan we ons in de bossen van Gorp en Roovert bij de wielergoden voegen. Het wordt een ontdekkingstocht vol fietsplezier!

Wat gaan we doen?

Gewapend met een schatkaart sturen we je op je mountainbike of cyclocrosser de bossen van Gorp & Roovert (ten zuiden van Goirle) in. Met de schatkaart moet je, geheel in het teken van Hemelvaartsdag, de vijf Wielergoden vinden. Dit zijn niet alleen checkpoints, maar ook punten waarop je een gekke opdracht kan voltooien voor een tijdbonus. De laatste opdracht is het vinden van de finish, waar ook de prijsuitreiking zal plaatsvinden.

BBQ

Na de prijsuitreiking gaan we gezellig barbecueën, met degenen die zich daarvoor aanmelden. De kosten hiervan zijn 5 euro per persoon (drank zelf meenemen).

Het wordt een dag ongetemd genieten!

Info

Datum: cancelled
Waar: Gorp & Roovert
Prijs wedstrijd: deelname is gratis.
Prijs BBQ: €5,- p.p. (BYOB)
Aantal deelnemers: maximaal 30 deelnemers
Aantal toeschouwers: onbeperkt

Programma

14:00 uur – Aanvang
14:30 uur – Start
16:00 uur – Uiterlijke finish tijd
16:15 uur – Prijsuitreiking
16:30 uur – Aanvang BBQ

cobbles-mountainbiken-velrijden-events-alleycross-wielergoden-le-mans-start

Start

De start zal een Le Mans start zijn. Dat wil zeggen, iedereen legt zijn fiets op de grond neer, op een kleine afstand van het startpunt. Vervolgens verzamelt de groep fietsers, nu te voet, zich bij het startpunt. Na het startsein rent iedereen naar zijn fiets voor een zo snel mogelijke start. De schatkaart, waarmee je de Wielergoden in het bos moet vinden, vind je op dat moment op je fiets. Je moet dan meteen de beslissing maken of je eerst de kaart gaat bestuderen en een optimale route gaat uitstippelen, of dat je meteen gaat fietsen en onderweg wel uitzoekt waar je heen moet.

De definitieve plek van het startpunt wordt nog bekend gemaakt, dus hou Cobbles in de gaten. Het startpunt zal aan het begin (de noordzijde) van het bos liggen, zo dicht mogelijk richting Goirle.

Help ons mee!

We zoeken nog een paar vrijwilligers om het event in goede banen te leiden (bij de opdrachten staan, etc). Heb je zin om mee te helpen? Neem dan contact met ons op.

Wat is een AlleyCross?

Een AlleyCat is de cyclocross / mountainbike variant van een AlleyCat. Een AlleyCat is een informele race waarin je meestal op een aantal punten iets moet ophalen of een opdracht moet doen. AlleyCats zijn ontstaan in de Amerikaanse fietskoerier-scene.

cobbles-mountainbiken-wielrennen-events-alleycross-wielergoden

Hij begon ooit op de mountainbike, maar uiteindelijk is daar ook een racefiets en een gravelbike bijgekomen. Daan maakt voor iedere rit een nieuwe route en is een rasechte toerder. Genieten staat voorop! Een biertje of een koffietje op het terras misstaat niet in Daans ideale rit.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×