Skip to main content

Jef heeft een paar mooie versnaperingen voor tijdens de Ronde van Vlaanderen voor jullie klaargezet! Lees snel verder en ontdek met welk speciaalbier je optimaal geniet van deze legendarische klassieker.

Artikel gaat verder onder banners 

Kerst gravel ride op de Veluwe

  • 16/17 december 2023
  • 65/85km gravel door regio Zuid-Veluwe
  • Vuurkorven, gluwhein & BBQ burger bij de finish
  • Incl. kerst wielerjack
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Kerst gravel ride op de Veluwe

  • 16/17 december 2023
  • 65/85km gravel door regio Zuid-Veluwe
  • Vuurkorven, gluwhein & BBQ burger bij de finish
  • Incl. kerst wielerjack
Meer info & inschrijven

cobbles-speciaalbier-ronde-vlaanderen-koninck-amber

Vroege ontsnapping: De Koninck Amber

Met de start in Antwerpen dit jaar, hebben we gekozen voor een traditierijk Antwerpens bier: De Koninck. Deze laatst overgebleven stadsbrouwerij van Antwerpen staat al sinds 1833 op de grens met Berchem. De hand op het etiket is gebaseerd op de gebeeldhouwde hand op de grenspaal tussen deze twee gemeenten. Dit helder amberkleurig bier drinkt zich het beste uit een ‘bolleke’, het typische bolvormig glas. De smaak is zacht en fruitig en dit bier ruikt aantrekkelijk naar amandel, speculaas en karamel. Een perfecte start van een zondag vol koers!

Cobbles speciaalbier Dwars door Vlaanderen Kasteel Tripel

De Muur: Kasteel Tripel

De benen en de slokdarm zijn ondertussen al goed warm gedraaid als we bij de Muur van Geraardsbergen aankomen. Om deze klassieker eens goed te eren en alles boven te halen wat er in zit kiezen wij voor een Kasteel Tripel. 11%, dus we moeten vol aan de bak! Wij voelen ons hoofd, net als de renners hun ledematen voelen trillen als ze deze helling oprijden. De volgende uren zijn een kwestie van volhouden!

cobbles-speciaalbier-ronde-vlaanderen-kwaremont

Tussendoorke: Kwaremont

Het wielerbier van de kopman, van de gelikte marketingjongens. Blond, zoet en de smaak van hop kleuren dit bier vernoemd naar die legendarische helling in de heuvelzone. De Kwaremont is altijd in de buurt dus mocht je nog dorst hebben grijp dan nog een fles! Het beste drink je dit bier uit het originele glas, waarin een paar mooie kasseien in de voet verwerkt zijn.

cobbles-speciaalbier-adriaen-brouwer-dark-gold

Koppenberg: Adriaen Brouwer Dark Gold

Gebrouwen bij de Puist van Melden is dit de perfecte compagnon om de Koppenberg te overleven. De zoete smaak met een pietsje karamel helpt je deze bult wel over. De afdronk is evenwichtig, precies wat je nodig hebt om deze klassieker over te geraken. Tip voor na de koers: Pak er nog een bij de Vlaamse Stoof, dit is een meer dan goede knecht!

Laat je horen

Heb jij nog goede tips voor beer pairing? Laat het weten via je favoriete social media kanaal: Facebook, Instagram of Strava.

Gerelateerd artikel

Mogelijk de grootste fietsmateriaal-freak in Nederland. Jef doet niets liever dan sleutelen aan retro racefietsen. Vooral de extentrieke exemplaren. Zijn liefde voor retrofietsen wordt mogelijk alleen overtroffen door zijn enthousiasme voor Parijs-Roubaix en zijn lijfmerk Colnago.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door