Skip to main content

Even geleden vroegen we ons al af: waarom is er zo weinig écht leuke vrouwenfietskleding? Om je te helpen Marjolijn zet zes leuke fietskledingmerken voor vrouwen op een rijtje.

Artikel gaat verder onder banners 

Onze nieuwe weg toertocht!

  • Zondag 9 juni 2024
  • 90/120/150km uitgepijlde route
  • De mooiste weggetjes en paden door Brabant
  • Optioneel: Cobbles summer jersey twv €59 voor €29
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Notabene: dit artikel is puur voor jullie informatie, Cobbles ontvangt geen sponsoring van onderstaande kledingmerken.

Soigneren kun je leren

Uit mijn eerdere blog over fietsbillen viel al af te leiden dat ik mijn verschijning op de fiets serieus neem. Soigneren kun je leren. Zo heb ik van mijn medefietsers geleerd dat er goed uit zien zeer bepalend kan zijn voor het moraal. Bovendien, als je je dan toch in zo’n strak pakje moet hijsen, dan kan het maar beter een ontzettend leuk pakje zijn.

Cobbles fietskleding vrouwen MarmotteVorig jaar reed ik La Marmotte!

De afgelopen jaren, en nog, fietste ik vooral veel rond in kleding van mijn studentenwielervereniging. Nu ik geen lid meer ben, ben ik me meer gaan oriënteren op de fietskledingmarkt. Laatst heb ik twee korte zwarte broeken gekocht om voortaan alle shirts mee te kunnen combineren. Zo kan ik nu o.a. met trots en gesoigneerd mijn Marmotte shirt kan dragen.

De gaafste merken vrouwenfietskleding

Ik wil mijn fietskledingkeuze graag uitbreiden, dus struin regelmatig winkels en internet af voor vette nieuwe tenues. Hieronder vind je een aantal mooie vondsten op een rijtje.

Alé

Alé

Het eerste merk waar ik enthousiast van ben geworden is Alé. Dat het uit Italiaans vakmanschap gecreëerd wordt zegt al genoeg. Alé combineert innovatie met functionele stoffen. De belangrijke focus van Alé is zichtbaarheid. Ze kiezen daarom voor felle kleuren en reflectiemateriaal. Toegegeven, ik vind het logo bij sommige tenues wat schreeuwerig aanwezig, maar vaak past het felle logo goed in het geheel. Alé wordt via een aantal handelaren in Nederland verkocht. Passen is aan te raden vanwege de Italiaanse (lees: strakke) pasvorm.

Cobbles fietskleding vrouwen MorveloMorvélo

Morvélo

Morvélo is een Engels merk en de ontwerpen combineren fietscultuur met popcultuur. Ze verkennen thema’s in de fietswereld en combineren deze met invloeden van andere sporten, kunst, muziek, mode en film. Morvélo kenmerkt zich door subtiliteit. Mooie, fijne balans tussen kleuren en printen. Niet druk of schreeuwerig, maar subtiel met een fun randje. Ik leerde Morvélo voor het eerst kennen na het zien van de watermeloen koerspet. Geniaal simpel!

Cobbles fietskleding vrouwen Stolen GoatStolen Goat

Stolen Goat

Dit merk heb ik recentelijk pas ontdekt, maar na wat extra research toch wel erg enthousiast geworden. Stolen Goat is opgericht in 2012 door een man met een goed betaalde baan en interessante, maar zakelijke 9 to 5 job. Werk slimmer, niet langer is één van zijn motto’s. Zo blijft meer tijd over voor avontuur. Het merk heeft al een gaaf logo, maar ook toffe tenues. Van zeer kleurrijke tot subtiele effecten in kleur.

Cobbles fietskleding vrouwen Black Sheep CyclingBlack Sheep Cycling

Black Sheep cycling

Black Sheep Cycling is een idee ontstaan tijdens een koffierit en is uitgegroeid tot een elegant merk met een mooie collectie. De bedenkers wilden iets anders creëren dan normaal, vandaar de naam. Alleen het logo vind ik al erg leuk en speels. Ontwerpen worden elk jaar in beperkte oplages uitgegeven en wanneer een set uitverkocht is, is deze ook echt uitverkocht.

Cobbles fietskleding vrouwen MaapMAAP

MAAP

Opvallende en mooie ontwerpen komen vanuit down under. MAAP uit Melbourne, Australië heeft een focus voor kwaliteit, design en kunst. De Australische roots zijn zichtbaar door frisse en zomerse kleurschema’s. De MAAP shirts bieden een leuke variëteit aan designs en kleuren die zeker de aandacht trekken.

Cobbles fietskleding vrouwen DHBDHB

DHB

Alle bovengemelde merken vallen toch wel in de wat duurdere prijsklasse. Ik kocht studentenwielertenues altijd vrij voordelig, daarom heb ik er ook nog een betaalbaar alternatief bijgezocht. De kleding van is DHB verrassend leuk en veelvuldig verkrijgbaar via Wiggle. De letters DHB komen van de makers Dall, Harvey en Bolwell. De tenues worden in Engeland ontwerpen en getest. Zelf heb ik nog geen ervaring met het merk of de kwaliteit ervan. Maar als ik een keer om kleding en geld verlegen zit is dit zeker een merk waar ik naar ga kijken.

Laat je horen

Heb ik nog een superleuk setje vrouwenfietskleding gemist? Laat het weten via je favoriete social media kanaal: Facebook, Instagram of Strava.

Gerelateerd artikel

Cobbles fietskleding beginners

Ooit begonnen met wielrennen door een weddenschap om de Elfstedentocht te rijden. Inmiddels balanceert Marjolijn tussen lekker toeren en koersen knallen. De ene dag rijdt ze een toertocht met hoog terrasgehalte, de andere dag leeft ze naar een grensverleggende uitdaging toe.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×