Skip to main content

Eerder introduceerde Nol je al met zonnige wielertrips in de winter. Begin januari reisde Nol af naar Spanje, om een paar weken later te kunnen genieten van een knallende seizoenstart.

Artikel gaat verder onder banners 

Onze nieuwe weg toertocht!

  • Zondag 9 juni 2024
  • 90/120/150km uitgepijlde route
  • De mooiste weggetjes en paden door Brabant
  • Optioneel: Cobbles summer jersey twv €59 voor €29
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Van de band

Met ijs op de vleugels en beslag op de ramen stijgen we op. Het besneeuwde landschap onder ons wordt alsmaar kleiner. Wat later schuiven op het vliegveld van Alicante de fietskoffers van de band en rijden we twee donkere uurtjes zuidwaarts.

De eerste zon

Nieuwsgierig dat ik ben loop ik die volgende morgen meteen naar buiten. De zon duwt op dat moment net haar eerste stralen over de kale heuvels. Het ontbijt kan buiten worden verorberd, welkom op trainingskamp!

Koffer uit en in elkaar

De koersfiets in elkaar schroeven na een vlucht blijft spannend. Uiteraard probeer je haar te beschermen tegen elke mogelijke mishandeling, maar toch… Gelukkig komt ze wederom ongedeerd uit de strijd dankzij de fietskoffer van medeblogger Jeroen.

Cobbles winter wielertrips spanje palmbomen

Bloed in de mond

De eerste van tien trainingen begint met een aantal kilometer bergop om het dorp uit te komen. Snakkend naar adem, met een bloedsmaak in de mond en met een tweetal benen als dode pieren bereik ik de top. Dat terwijl er slechts ‘rustig’ gereden wordt. “Scheisse bergen” is wat een welgeknipte sprintlegende hier ooit over te zeggen had.

Binnen een uurtje is de zee in zicht. In een decor van palmbomen, blauwe lucht en een fel zonnetje blijft dat bijzonder. Wat minder snel went zijn de klimmen in combinatie met de felle (tegen)wind.

Cobbles winter wielertrips spanje afdalen

Ken je plek

De pikorde was snel duidelijk. Bergop word ik vaak gelost en op het valsplat, glooiende of bergaf probeer ik dit te compenseren. Dat proces, meerdere malen per rit, zorgt voor pittige trainingsarbeid. Zowel mentaal als fysiek verken en verleg ik mijn grenzen.

Cobbles winter wielertrips spanje La Datcha

Chocola, popcorn, alles!

Terwijl de dagen verstrijken zwakt het lichaam af. Om deze fysieke leegloper te remmen eten we als een stel hoogzwangere everzwijnen. Naast de dubbele, vaak warme, lunch en het dubbele diner is geen pak chocola, geen pan popcorn en geen zak cakejes veilig.

Beentjes omhoog

Buiten de training om is het beentjes omhoog, eten, nog wat eten en nog meer eten. Daarnaast wordt aandacht besteed aan het maken van goede routes en het analyseren van de ritten.

Om niet in een sleur te geraken brengen we ook regelmatig bezoekjes aan de lokale horeca. Niet alleen de uiterst betaalbare restaurants zorgen voor enerverende avonden, ook de Nederlandse zanger Marc Marcus met het repertoire van Lionel Richie draag zijn steentje bij.

Cobbles winter wielertrips spanje sneeuw

De weergoden slaan toe

De weergoden konden het goede weer van het eerste tweetal dagen helaas niet doortrekken. Twee dagen viel er regen en moesten we toch echt een laag of drie aantrekken om warm te blijven. Sneeuw op de bergtoppen en koude vingers waren ons niet vreemd. Toch heeft dit ons niet de unieke kans ontnomen om als beesten te trainen!

Cobbles winter wielertrips spanje

Hasta la vista baby!

Spanje, bedankt. Bedankt voor je lekkere mandarijntjes, zonnige ochtenden en toekomstige overwinningen.

Tot volgend jaar!

Gerelateerd bericht

Lees ook Nols eerdere bericht over alle redenen waarom je in het buitenland op zonnige wielertrip moet gaan:

Cobbles winter wielertrips spanje

⁠⁠⁠Zo hard, zo lang en zo vaak mogelijk. Dat is waarom het om draait in Nols onbetwiste liefde voor wegwielrennen. Zowel in de koers als tjidens de training probeert hij alles uit de sport te halen. Kasseien en vals plat zijn terreinen waar hij uren op kan doorbrengen.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×