Skip to main content

Fietsers reizen van heinde en verre af naar Hellendoorn en Nijverdal. Waarom? Omdat hier de gaafste mountainbikeroute van oostelijk Nederland ligt en misschien zelfs van het ganse land: mountainbikeroute Nijverdal!

Artikel gaat verder onder banners 

Onze nieuwe weg toertocht!

  • Zondag 9 juni 2024
  • 90/120/150km uitgepijlde route
  • De mooiste weggetjes en paden door Brabant
  • Optioneel: Cobbles summer jersey twv €59 voor €29
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Sallandse Heuvelrug

Eerder vertelde ik jullie al over de fantastische wegroute over de Sallandse heuvelrug: een mooie strook asfalt door een prachtig natuurgebied met een aantal venijnige klimmetjes, waaronder de beruchte Holterberg. Maar een mooi wegparcours is niet het enige wat de Sallandse Heuvelrug te bieden heeft. Het gebied is ook voorzien van een van de de mooiste mountainbikeroutes van Nederland! In tegenstelling tot de meeste routes in Nederland is mountainbikeroute Nijverdal zelden vlak.

Rij de route virtueel mee. Check hier het eerste deel. Video’s door Fiets Toer Club CC’75 Nijverdal.

Mountainbikeroute Nijverdal: de paarse route

Bos, bochten en heuvels: dit zijn de kernwoorden die deze route het best illustreren. In een van de mooiste natuurgebieden van Overijssel is een fantastische route aangelegd, het paarse deel van moutainbikeroute Nijverdal. De paarse route biedt met haar 17,5km plezier voor een klein uur fietsgenot. Op een glooiend en technisch parcours kun je jouw energie zonder problemen kwijt. Remmen, aanzetten, korte bochten, venijnige klimmetjes, steile afdalingen de paarse route is voorzien van alle facetten die een mountainbikeroute nodig heeft.

Rij mee door het tweede deel van de paarse route

Klimmen

De klim in deel 2 van de video’s (+- 10:30) is het moeilijkste obstakel van de route. Het is een steile klim waarbij één fout al voldoende is om de top lopend te moeten bereiken. De klim is een smal pad met veel boomwortels en een flink stijgingspercentage. Deze combinatie zorgt ervoor dat je geen schakelfout mag maken en gegarandeerd de goede lijn moet kiezen.

Onderhoud

Mountainbikeroute Nijverdal wordt goed onderhouden. In de zomer van 2016 is er groot onderhoud geweest en is de route uitgebreid met een aantal singletracks. Lees ook het interview met de routebouwer.

Check ook het laatste deel van de paarse mountainbikeroute Nijverdal

De Sallandse Heuvelrug is voor iedereen

De Sallandse Heuvelrug biedt  mogelijkheden voor iedere fietser, of je nou gevorderd of nog een beginner bent. Mountainbikers en wielrenners kunnen beide genieten van een uitdagend parcours. Heuvels, prachtige natuur en goed onderhouden routes zorgen voor veel fietsplezier voor een ieder. Ben je geblesseerd of heb je even geen energie meer voor een mooie fietsroute? Dan bieden de Sallandse Heuvelrug en de omgeving van Nijverdal en Hellendoorn ook hele mooie wandelroutes. Maar eerlijk is eerlijk: fietsen in deze gigantische speeltuin van Moeder Natuur is echt een must!

Gerelateerd artikel

Benieuwd wie de bouwer van de route is? Check het interview met Patrick Jansen:

Cobbles-interview-Patrick-Jansen-gerelateerd

Pascal zal geen zeven keer de tour of vierentwintig sprintetappes in de Giro winnen. Hij is de onmisbare en hardwerkende knecht waar te weinig aandacht voor is. Zijn taak is om een lichtje te schijnen over deze ondergewaardeerde toppers.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×