Skip to main content

Het einde van het jaar betekent niet alleen oliebollen en champagne, maar ook goede voornemens! “Meer sporten” is een veelvoorkomende. Ik ben geen uitzondering: hierbij mijn vier wielervoornemens voor 2017!

Artikel gaat verder onder banners 

Onze nieuwe weg toertocht!

  • Zondag 9 juni 2024
  • 90/120/150km uitgepijlde route
  • De mooiste weggetjes en paden door Brabant
  • EARLY BIRDS: Cobbles summer jersey twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Omslagfoto door Nico Brons Fotografie

In mijn vorige blog schreef ik al dat in de donkere, gure dagen het fietsen bij mij op een lager pitje staat. Te koud, te nat, geen zin. Ik droom al snel van het voorjaar. De fluitende vogeltjes en de bloeiende velden met vrolijk rondspringende lammetjes. Het vitamine D gehalte in mijn lijf schiet weer omhoog, want ik kan, mag en wíl weer veel naar buiten! Deze donkere dagen kom ik door met de weet dat er weer een nieuw jaar zal komen, met nieuwe fietsavonturen. Ik zeg altijd niet aan goede voornemens te doen, maar op fietsgebied heb ik er wel een aantal.

1. Meerdaagse fietsreis / bikepacking

Mijn collega-bloggers zijn al zover, maar voor mij is het nog een hele stap. Want wat neem ik mee, hoe en waar laat ik mijn fiets ’s nachts dan? Ik zie nog een aantal beren op de weg, maar volgend jaar fiets ik daar hard omheen! De rit is nog niet concreet, maar ik denk aan klein beginnen: De Trappistenroute. Zeven dagen fietsen en elke dag eindigen met een biertje!

2. Hard rijden

Ik heb geen bijzonder fietstalent, dus moet behoorlijk wat tijd en energie steken in hard kunnen rijden. Voornemen voor volgend jaar is om op een dusdanig niveau te komen dat ik weer lekker met de mannen of snelle dames mee kan en dan niet aan het eind van de tocht helemaal dood ben of het gevoel heb dat ik iedereen ophoud.

3. Mountainbiken in de zomer

Eigenlijk heb ik wel een beetje medelijden met mijn mountainbike. Die staat van maart tot oktober stil en moet toezien hoe ik steeds maar weer mijn racefiets kom ophalen. Mountainbiken is bij uitstek een zomersport, maar ik gebruik het als wintersport. Komend jaar wil ik wel eens wat leukere ritten in het bos maken met het zonnetje op mijn bol.

Goede voornemens

4. Nieuw materiaal (= nieuw moraal)

Afgelopen jaar kocht ik mijn nieuwe racefiets om het grote avontuur in de Alpen mee aan te kunnen gaan. Dit jaar is het tijd voor nieuw speelgoed. Afhankelijk van hoeveel ik kan sparen tussen alle vaste lasten door, wil ik een nieuwe mountainbike kopen of kekke nieuwe wielen voor mijn racefiets! Hoe dan ook, nieuw materiaal zorgt voor nieuw (meer) moraal. En dat helpt dan weer bij voornemen twee!

Welke voornemens stellen jullie voor volgend jaar? Laat het op Facebook weten in de comments![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Meer Cobbles

Ooit begonnen met wielrennen door een weddenschap om de Elfstedentocht te rijden. Inmiddels balanceert Marjolijn tussen lekker toeren en koersen knallen. De ene dag rijdt ze een toertocht met hoog terrasgehalte, de andere dag leeft ze naar een grensverleggende uitdaging toe.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×