Skip to main content

“Pascal, steun jij nog steeds Lance Armstrong?” Dat is de vraag die ik vaak te horen krijg, wanneer ze mijn gele bandje zien, vaker dan welke andere vraag dan ook.

Artikel gaat verder onder banners 

Onze nieuwe weg toertocht!

  • Zondag 9 juni 2024
  • 90/120/150km uitgepijlde route
  • De mooiste weggetjes en paden door Brabant
  • Optioneel: Cobbles summer jersey twv €59 voor €29
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Livestrong

Ja, ik steun nog steeds Lance Armstrong en ja wat hij gedaan heeft was een aanslag op de wielerwereld. Maar vrijwel iedere renner in het peloton gebruikte, maar deze worden niet of nauwelijks aangekeken. Is Lance dan een ‘minder persoon’ dan de rest? In mijn ogen niet, in mijn ogen heeft Lance Armstrong ons meer gebracht dan  welke renner dan ook. De reden daarvan is dat gele bandje, dat gele bandje van zijn stichting Livestrong. Livestrong is de stichting achter het, zoals velen vinden, diep slechtste mens van de sportwereld Lance Armstrong. Lance is zo’n slecht persoon dat hij met zijn bekendheid en carrière inmiddels al meer dan 100.000 kankerpatiënten geholpen heeft. Nee, hij heeft ze niet allemaal genezen maar wel financieel ondersteund, begeleid met zijn stichting en hen een beter leven teruggegeven.

Cobbles - Livestrong
Kanker

Het zal een eeuwige discussie blijven met mijn medemens, maar het is een discussie die ik graag aan ga. Dat stomme bandje van 2 euro is een van de dingen waar ik het meest aan gehecht ben in mijn leven. Niet per sé vanwege Armstrong maar vanwege het doel. Een klein gebaar, maar met een betekenis van heb ik jou daar. Iedereen kent helaas wel mensen die getroffen zijn door deze ziekte of hebben in spanning gezeten om deze ziekte. Ook ik heb in spanning gezeten. Achteraf bleek het vals alarm te zijn, maar die periode dat er twijfel is ga je door een hel. Toen droeg ik dat bandje al en dat bandje was een grote steun. Hoe kan het dan zo zijn dat mensen zich toch nog altijd negatief opstellen omtrent dat bandje en omtrent de voorvechter tegen kanker Lance Armstrong?

 

Cobbles - Lance ArmstrongDankbaar

Natuurlijk zal ik niet goed praten wat Lance gedaan heeft. Hij is terecht veroordeeld en dat is een goede stap voor de wielrennerij geweest. Maar waarom is hij wel veroordeeld en al die anderen niet? Omdat hij de middelen beter gebruikte of omdat hij eigenlijk gewoon de beste was? Juist, het veroordelen van de nummer 177 van de Tour de France van 1997 doet geen opzien baren. Er moeten kopstukken sneuvelen, en dat was Lance. Persoonlijk ben ik Lance zeer dankbaar, dankbaar voor de steun die hij honderdduizenden mensen geeft en gaat geven.

Gelukkig heb ik een aantal Livestrong bandjes weten te bemachtigen en mocht er eentje sneuvelen dan kan ik er snel weer een om mijn pols schuiven.

Livestrong, We fight to improve the Lives of People affected by cancer now.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Pascal zal geen zeven keer de tour of vierentwintig sprintetappes in de Giro winnen. Hij is de onmisbare en hardwerkende knecht waar te weinig aandacht voor is. Zijn taak is om een lichtje te schijnen over deze ondergewaardeerde toppers.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×