Skip to main content

Jeroen fietste van Italië naar Nederland. Bikepacking ten top! Je las eerder al over zijn voorbereiding en de eerste helft van zijn tocht. Lees hier de finale: Duitsland – Nederland! Klik op de titels van de etappes voor Jeroens Strava ritten!

Artikel gaat verder onder banners 

Gravel, snert, trappist & vuurkorven:

  • Zondag 3 november 2024
  • 65 of 90km prachtig gravel
  • De Kempen en het Vlaamse grensgebied
  • Early birds: Cobbles '24 windbody twv €49 cadeau
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Etappe 4: De elektrische fiets (216 km)

Na een kort nachtje vertrek ik op tijd. Ik verlaat Lindau, de eerste plek waar ik me niet thuis voelde. Hierdoor ben ik in elk geval gemotiveerd om door te rijden. Maar goed ook, want het eerste stuk is vlak, grijs, grauw en mistig.

Cobbles bikepacking Italië Nederland

Gelukkig komt al snel de zon door en kom ik weer in de heuvels terecht. Na honderd kilometer begint mijn maag te knorren, op zoek naar eten dus! Dit blijkt echter een moeilijke opgave. Op zondag zijn in Duitsland de meeste restaurants en supermarkten gesloten. Uiteindelijk vind ik een terras en waar ik mijn hotel voor die avond boek. Ik vervolg mijn weg en haal een man in met een elektrische fiets. Even daarna haalt de man me weer in, terwijl ik mijn route sta te controleren. Hij wilde er een wedstrijd van maken! Jammer voor hem was zijn accu leeg na twee kilometer gas geven.

cobbles-bikepacking-italie-nederland-2cobbles-bikepacking-italie-nederland-3

Ik nader nu bijna het plaatsje waar het hotel voor vanavond is geboekt, althans, dat was de bedoeling. Het valt me op dat de plaats nergens wordt aangegeven, maar andere omliggende plaatsen wel. Ik rij stug verder en het plaatsje blijkt drie straten te hebben en geen hotels. Na een dubbel check op Booking.com blijkt dat er twee plaatsen zijn met dezelfde naam en mijn hotel 300km verderop ligt! Gelukkig vind ik na wat zoeken een hotel achttien kilometer verderop, waar ik een heerlijk verblijf heb!

Etappe 5: Actieve rust (110 km)

Na een gezellige avond met een paar lekkere Weissners en veel eten, sta ik iets later op dan normaal. Vandaag gaat de tocht richting Manheim, waar ik bij een vriend kan slapen die ik de eerste dag in Merano heb ontmoet. Ideaal! De rit bevat redelijk wat stedelijk gebied. Ik irriteer me aan alle auto’s en stoplichten, dat ben ik niet meer gewend. Tijd voor lunch bij een Duitse bakker.

cobbles-bikepacking-italie-nederland-4

Hierna is het nog maar veertig kilometer tot mijn bestemming van deze dag. Ik navigeer nu maar met mijn telefoon, want deze detour was van teovren niet gepland. Het gaat prima, maar een Garmin is toch echt subliem tegenover Google Maps met een oortje in. Al snel arriveer ik bij mijn slaapplaats voor vanavond. Er wordt zeer goed voor me gezorgd en ik ontmoet nog wat andere fietspassionados. Dit geeft moraal voor de komende twee ritten, nog maar 450km te gaan!

Cobbles bikepacking Italië Nederland

Etappe 6: De Rijn met zijn vele kastelen (225 km)

Na een gezellige avond vertrek ik met kleine oogjes richting Bonn, wat ongeveer 230km van me vandaag is. Het onweer van afgelopen nacht had ervoor gezorgd dat wegen nat waren. De eerste kilometers gingen over boeren wegen en zorgde voor de nodige modder op fiets en kleding. Vervolgens moest ik me door Mannheim manoeuvreren, wat mijn richtingsgevoel goed op de proef stelde.

cobbles-bikepacking-italie-nederland-5

Uiteindelijk weet ik uit Mannheim te ontkomen en kom ik weer terug op een beter stuk route. Die voert me nu over heuvelachtig terrein met veel wijngaarden. Het zonnetje begint langzaam door te breken en ik bereik de Rijn.

cobbles-bikepacking-italie-nederland-7

Rondom de Rijn liggen ontzettend veel kastelen, ik keek mijn ogen uit! Dan volgt een onverwachts bezoek: ik tref mijn vader en zijn vriendin bij een tussenstop, gezellig! Na een heerlijke, maar zware lunch vervolg ik rustig mijn weg. Ik wil de volgende naar huis rijden, dus het is zaak om vandaag zoveel mogelijk kilometers te maken. Uiteindelijk vind ik net onder Bonn een hotel.

Etappe 7: Arrivée

Na een goede nacht word ik verrassend vroeg wakker en om 8:00 uur begin ik aan de laatste etappe! De eerste kilometers vliegen voorbij en ik zoef met lichte wind in de rug langs de Rijn

cobbles-bikepacking-italie-nederland-5

Bij het verlaten van de Rijn merk ik dat het een zware dag wordt. De wind staat vol tegen en de bewoonde wereld is nergens te bekennen. Na zestig kilometer krijg ik een inzinking. Ik voel me niet lekker en stop even. Ik rij door naar de eerste supermarkt, waar ik me helemaal vol stop met appelflappen en Berlinerbollen.

Daarna voel ik me weer een stuk beter. Bij het horen van Boudewijn de Groots ‘Hoe sterk is de eenzame fietser’ krijg ik een moraalboost! De Nederlandse grens komt al snel in zicht, daarna is het nog “maar” 90 kilometer.

Cobbles Bikepacking Italië Nederland

Na mijn stop bij de grens heb ik echter last van mijn knie waardoor het nog even doorbijten is. Daarover gesproken: na het inrijden van een doodlopende straat word ik achternagezeten door een hond. De enige optie die ik zag was om met bepakking en al door het weiland te knallen en mijn weg te vervolgen. De meet komt nu echt in zicht, het moraal stijgt! De laatste kilometers gaan weer als vanzelf. Wat een machtig gevoel om dit zo te kunnen afronden! Het was één van de mooiste ervaringen in mijn leven. De plannen voor volgend jaar liggen al op de plank!

Meer Cobbles

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Wat ooit begon met de Rabo Dikke Banden Race mondde uit in koersen, toertochten, veldritten en fietsvakanties. Jeroen geniet ervan hard te trainen, zo nu en dan een koers te rijden en andere renners klaar te stomen voor wedstrijden. Je vindt Jeroen zowel op de weg als in het bos.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×