Skip to main content

Bij onze oosterburen in de Eifel ligt de Venbahn. Een prachtig fietspad, wat je langs smokkeldorpen, restaurantjes en oude rangeerterreinen voert. Perfect om het landschap te bewonderen, zonder teveel klimwerk.

Artikel gaat verder onder banners 

Onze nieuwe weg toertocht!

  • Zondag 9 juni 2024
  • 90/120/150km uitgepijlde route
  • De mooiste weggetjes en paden door Brabant
  • Optioneel: Cobbles summer jersey twv €59 voor €29
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Vakantie op de Venbahn

De Vennbahn is een oude spoorlijn in de Eifel die is omgebouwd naar een prachtig fietspad. De Vennbahn loopt van Aken tot Troisvierges en heeft een stijgingspercentage van maximaal 2% en een lengte van 125 kilometer. Het fietspad voert je door de prachtige natuur van de Duits-Belgische grensstreek. Wij namen de proef op de som tijdens onze vakantie in de Eifel en reden een flink deel van deze route.

Venbahn

Monschau

Wij begonnen aan onze tocht bij het oude smokkeldorp Mützenich, vlakbij Monschau. Dit dorp was in vervlogen tijden het centrum van de grenssmokkel tussen België en Duitsland. De Vennbahn loopt dwars door het glooiende landschap en is gemakkelijk te herkennen aan de bordjes en het perfecte asfalt. De auto hebben we gratis geparkeerd bij een klein parkeerplaatsje tussen het groen, waar je eenvoudig de route kan oppikken. Afgezien van deze zijn nog voldoende andere parkeerplaatsen naast de route waar je goed kunt parkeren.

Venbahn

Spoorweg

Het eerste deel van ons avontuur begon in de buurt van Aachen. Het asfalt lag er geweldig bij! We hebben dan ook vrij snel al heel wat kilometers gemaakt. Het weer zat ons mee en de omgeving was prachtig, kortom: een prachtige fietsdag. Langs de route liggen verschillende bankjes, huisjes en restaurants waar je prima even kunt pauzeren. De wafels waar wij in een korte pauze van genoten hebben roken heerlijk!

Het verleden als spoorweg van de Vennbahn komt terug in de omgeving, soms rij je langs oude rangeerterreinen, viaducten, stukken spoorweg, of er staan seinpalen langs de route.

Venbahn

Rust

Op de tweede dag van ons Vennbahn tochtje reden we vanuit Mützenich richting België. Tijdens deze etappe spelen de uitzichten echt een grote rol. Er zijn prachtige weidse uitzichten over dit hele deel van de Eifel. Mooie glooiende landschappen, heel veel groen, mooie bossen links en rechts en prachtige bloemenvelden langs de route.

Venbahn

Op de racefiets is deze route perfect te doen, er zijn een paar onverharde stukken, maar deze leveren niet echt problemen op. Een mooie route om heerlijk tot rust te komen, de foto’s geven een impressie van dit prachtige stukje Eifel!

 

Mogelijk de grootste fietsmateriaal-freak in Nederland. Jef doet niets liever dan sleutelen aan retro racefietsen. Vooral de extentrieke exemplaren. Zijn liefde voor retrofietsen wordt mogelijk alleen overtroffen door zijn enthousiasme voor Parijs-Roubaix en zijn lijfmerk Colnago.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×