Skip to main content

Maak kennis met Jef Linskens. Een van de founding fathers van Cobbles en fervent blogger. Jef houdt van bijzondere racefietsen, Parijs-Roubaix, speciaalbier en neemt de n+1 regel iets te serieus.

Artikel gaat verder onder banners 

Gravel, snert, trappist & vuurkorven:

  • Zondag 3 november 2024
  • 65 of 90km prachtig gravel
  • De Kempen en het Vlaamse grensgebied
  • Early birds: Cobbles '24 windbody twv €49 cadeau
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Veldrijden

Mijn liefde voor fietsen begon tijdens mijn studie. Ik kocht een Koga veldrijder. De bagger, het stoempen, de slijk, het ploegen… veldrijden trok me altijd al aan! Al mijn Limburgse vrienden waren fervent mountainbikers en ik ging al snel met ze op pad. Na duizenden kilometers gemaakt te hebben door heide, bossen en akkers werd het tijd voor een racefiets. De keuze viel op een volbloed Italiaan, een stalen Gios Torino afgemonteerd met Campagnolo.

Mijn huidige crosser

Studententijd = fietstijd

Tijdens mijn studententijd kwam ik in aanraking met TSWV De Meet en ging ik vrijwel direct in het bestuur. Toen begon het fietsen voor mij pas echt. Ik verving de Gios door weer een Italinaan, maar dan van carbon: een gave Colnago C50. Op deze Colnago heb ik ontzettend veel avonturen beleefd. Ik ging klimmen in de heuvels van Zuid-Limburg en in de Eiffel. Ik scheurde op Zeeuwse dijkjes en ik was fervent deelnemer aan de wekelijkse clubritjes.

Naast het fietsen zelf kreeg ik er nog een hobby bij: het sleutelen aan fietsen en het restaureren van bijzondere exemplaren was misschien wel net zo’n mooie bezigheid als het fietsen zelf! Ik pompte mijn studentenkamer vol met allerlei materiaal, waardoor die er op een gemiddelde dag uitzag als een fietsenwinkel.

Jef Linskens

Cobbles

Na een jaar in het bestuur van De Meet werd het tijd voor een nieuw avontuur. Samen met Robbert en Daan bedacht ik Cobbles. Onze gedeelde passie voor fietsen en het wereldje eromheen zou altijd blijven bestaan. Vanuit ons bestuur waren we gewend om dingen te regelen, dus begonnen we er gewoon aan! Een paar maanden later heb ik mijn deel van het roer doorgegeven aan Robbert en Daan, zodat ik me op mijn liefde voor oude fietsen restaureren kan richten. Maar omdat ik bloggen en Cobbles zo geweldig vind ga ik daar natuurlijk gewoon mee door! Schrijven over fietsen, cultuur en mijn avonturen is inmiddels deel van mijn dagelijks ritme.

Mijn favoriete weekend van het jaar: Parijs-Roubaix!

Jef Linskens op dit moment

Op dit moment ben ik vooral bezig met opknappen van oude stalen fietsen. Verder maak ik nog steeds graag tijd om er met de fiets erop uit te trekken. Het land van Maas en Waal en de Kempen zijn de gebieden waar ik mijn kilometers maak. Daarnaast reis ik ook ieder jaar met een select gezelschap mede-coureurs naar de Hel van het Noorden, Parijs-Roubaix. We rijden dan eerst zelf de toerversie, zodat we op zondag met een voldaan gevoel de profkoers kunnen aanschouwen. Het mooiste weekend van het jaar! Verder ben ik verzot op wielerliteratuur, kasseien, Mapei, een speciaalbiertje hier en daar. Op een zonnige zondag kan ik ook echt genieten van een rondje op mijn stalen Rossin.

Mogelijk de grootste fietsmateriaal-freak in Nederland. Jef doet niets liever dan sleutelen aan retro racefietsen. Vooral de extentrieke exemplaren. Zijn liefde voor retrofietsen wordt mogelijk alleen overtroffen door zijn enthousiasme voor Parijs-Roubaix en zijn lijfmerk Colnago.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×