Skip to main content

Gekke supporters tijdens de Tour de France lijkt van alle tijden te zijn. Daarom zetten we in dit artikel een paar van de mooiste gekkies voor jullie op een rijtje.

Artikel gaat verder onder banners 

Gravel, snert, trappist & vuurkorven:

  • Zondag 3 november 2024
  • 65 of 90km prachtig gravel
  • De Kempen en het Vlaamse grensgebied
  • Early birds: Cobbles '24 windbody twv €49 cadeau
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Gek, gekker, gekst!

De Tour de France: het begin van de vakantie, een mediaspektakel, het begin van de echte zomer, prachtige landschappen en het sein dat het mooie weer er echt aankomt!

De Tour is vaste prik in menig agenda tijdens de maand juli. Tijdens het genieten van de prachtig in beeld gebrachte landschappen en het koersgeweld springen de drommen toeschouwers het meest in het oog. De afgelopen dagen was de discussie over de veiligheid van de renners het centrale punt van discussie tijdens deze Tour. De surrealistische beelden van een rennende Froome op de Ventoux waren de aanleiding hiertoe. Dit geeft aan dat toeschouwers ook steeds enthousiaster worden, wellicht bij sommigen tegen het gekke/gevaarlijke aan. Reden om eens te kijken wat voor gekke snuiters de afgelopen jaren de Tour wat meer kleur hebben gegeven.

1. Contador versus Doctor Dope

De carrière van Alberto Contador heeft in het verleden veel last gehad van het dopingspook.  Rond 2011 was dit min of meer op een hoogtepunt. Tijdens een bergrit probeert een toeschouwer compleet gehuld in een dokters outfit Contador een extra zetje te geven door zijn goedje. Contador is hier niet van gediend en verkoopt hem een fikse knal. Een legendarisch moment op het gebied van compleet geflipte toeschouwers.

2. Borat op de klim

In 2007 maakt Borat zijn opwachting en laat in een niets verhullend pakje zijn affectie voor Astana en Vino weten. Forza Vino! Vai Vai Vai!

3. Froome geeft van katoen!

Chris Froome’s grote concurrent tijdens Le Tour de France 2016 komt uit Colombia: Nairo Quintana, de kleine klimgeit die Froome tot op heden goed kan volgen. Tijdens de eerste echte berg verkoopt Froomey een hoek aan een enthousiaste Colombiaanse fan, de eerste klap is een daalder waard zullen we maar zeggen?

Mogelijk de grootste fietsmateriaal-freak in Nederland. Jef doet niets liever dan sleutelen aan retro racefietsen. Vooral de extentrieke exemplaren. Zijn liefde voor retrofietsen wordt mogelijk alleen overtroffen door zijn enthousiasme voor Parijs-Roubaix en zijn lijfmerk Colnago.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×