Skip to main content

Als we dichterbij juli komen, gaat menig wielerhart sneller kloppen. Het is zover, de strijd om het geel, groen, wit en de wit-rode bollentrui barst los: Le Tour de France! Cobbles schenkt de komende drie weken aandacht aan dit wielercircus en als aftrap bespreken we de Grand Départ van vandaag.

Artikel gaat verder onder banners 

Onze nieuwe weg toertocht!

  • Zondag 9 juni 2024
  • 90/120/150km uitgepijlde route
  • De mooiste weggetjes en paden door Brabant
  • Optioneel: Cobbles summer jersey twv €59 voor €29
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Le Grand Depart bij Mont Saint-Michel

Le Grand Départ van de 3519km lange Tour de France van 2016 is bij het idyllische vestigingsstadje Mont Saint-Michel. Mont Saint-Michel ligt tussen de wadden in Normandië. Onder het toeziend oog van de Normandische beschermengel Michaël starten de renners bij de middeleeuwse abdij voor een relatief vlakke eerste etappe van 188 km richting Utah Beach.

“Utah Beach”? Hoe komt zo’n Amerikaanse naam in Frankrijk terecht denk je? In de nacht van 5 op 6 juni 1944 vielen de geallieerde strijdkrachten aan op zes Normandische stranden. Utah Beach was samen met Omaha Beach een van de twee stranden waar de Amerikanen streden. Waar op Omaha Beach maar liefst drieduizend Amerikanen het leven lieten, waren het er op Utah beach “slechts” tweehonderd. Dit wisten de Geallieerden klaar te spelen omdat de Nazis een aanval op Utah Beach niet verwacht hadden.

De strijd op de fiets voor de eerste gele trui is er gelukkig een zonder bloedvergieten. Mannen zoals Greipel, Cavendish, Kittel en uiteraard onze nieuwe Nederlandse kampioen Dylan Groenewegen zijn klaar voor de strijd! Etappe 1, here we go!

Geelkoorts

De Nederlandse coureurs zijn dit jaar bezig met een sterk en succesvol seizoen. Waar de Nederlandse voetballers ons teleurstellen, is het tijd aan de kleppers op twee wielen om de nationale eer oog te houden. Een straffe uitspraak laat dan ook niet lang op zich wachten: het is tijd voor Nederlands Geel! Mag ik dat zeggen? Ja dat mag!

Inmiddels een ware veteraan in de fietssport. Hij legde duizenden kilometers af in het Zeeuwse landschap, de Vlaamse Kempen en over de Brabantse Wal. Robbert haalt zijn passie uit Parijs-Roubaix, lange ritten en het drinken van een welverdiende Trappist.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×