Skip to main content

Vroeg uit de veren in Zuid-Afrika

Het is 05:00 uur ‘s nachts. Een tijdstip waarop menig student stomdronken en tevergeefs de sleutel in de voordeur probeert te krijgen. Een tijdstip waarop de burger half slapend op zijn wekker kijkt en blij is dat hij zich nog even om kan draaien. Hier in Zuid-Afrika is het echter een tijdstip waarop menig coureur, maar ook menig wielertoerist, ontwaakt.

Artikel gaat verder onder banners 

Gravel, snert, trappist & vuurkorven:

  • Zondag 3 november 2024
  • 65 of 90km prachtig gravel
  • De Kempen en het Vlaamse grensgebied
  • Early birds: Cobbles '24 windbody twv €49 cadeau
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Vamos!

Gedreven door grinta, koershonger, passie en toewijding klikken de schoenen rond 05:30 uur in de pedalen. De koplamp en het achterlicht worden ontstoken om zo veilig de weg op te gaan. Elke dag om 05:45 uur vertrekt er een zelfde groep vanaf een zelfde locatie voor een zelfde rit. Verrassenderwijs is, met alle respect, het Specialized- en Rapha-gehalte erg hoog. Met een peloton van een man (en vrouw) of 20 ter waarde van ongeveer 100.000 euro wordt er begonnen aan een ‘survival of the fittest’ training.

Slagveld

De kustweg wordt gevolgd met hierin 3 klimmen. Dit is het slagveld waar de slachtoffers vallen. In het donker is het slechts het minimale LED-licht van de koplampjes, het geluid van hijgende coureurs en de pijn in de benen dat bestaat. De rest van de wereld is nog in diepe slaap.

Bovenaan de tweede klim begint de zon op te komen en kan de schade worden opgesteld. Bovenop ‘Chapman’s peak’, met uitzicht over een schitterende baai, druppelen de renners al puffend en zwetend binnen. Zowel complimenten als haatbetuigingen worden in het rond geslingerd naar aanleiding van de koers-achtige taferelen op de afgelopen klim.

Koffie

Verbroederd en voldaan wordt de kronkelende bergpas aan zee afgedaald om te beginnen aan de derde en laatste klim. Na de afsluitende koffie splitsen ieders wegen en zit men keurig en voldaan om 08:00 uur op kantoor.

Meer avonturen in Zuid-Afrika? Lees over de grote oversteek van Nederland naar Zuid-Afrika of lees over de zoektocht naar kasseistroken in het warme Kaapstad.

⁠⁠⁠Zo hard, zo lang en zo vaak mogelijk. Dat is waarom het om draait in Nols onbetwiste liefde voor wegwielrennen. Zowel in de koers als tjidens de training probeert hij alles uit de sport te halen. Kasseien en vals plat zijn terreinen waar hij uren op kan doorbrengen.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×